ΑΘΗΝΑ
08:52
|
25.04.2024
“Έως και 200 μαχητές” νεκροί - Η Μόσχα αναφέρει ότι σχεδίαζαν επιθέσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών του Μαΐου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν “βάση τρομοκρατών” βορειοανατολικά της Παλμύρας στη Συρία και όπως αναφέρει ανακοίνωση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων καταστράφηκαν 24 οχήματα, μισός τόνος πυρομαχικών και εκρηκτικής ύλης και σκοτώθηκαν “έως και 200 μαχητές”.

Η εντολή για την αεροπορική επιδρομή δόθηκε μετά την επιβεβαίωση πληροφοριών για την ύπαρξη ενός καμουφλαρισμένου στρατοπέδου εκπαίδευσης “τρομοκρατών” στην περιοχή.

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι “οι τρομοκράτες στη Συρία σχεδιάζουν επιθέσεις εναντίον κρατικών θεσμών σε μεγάλες πόλεις” ενόψει των προεδρικών εκλογών της 26ης Μαΐου στη Συρία. Ο υποναύαρχος και δεύτερος τη τάξει του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης για τη Συρία (RRCS), Αλεξάντερ Καρπόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους: “Η εν λόγω βάση χρησιμοποιούταν από τους μαχητές για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και για την προετοιμασία επιθέσεων κατά θέσεων στη Συρία. Τρομοκράτες εκπαιδεύουν μαχητές σε περιοχές που δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο των συριακών αρχών, συμπεριλαμβανομένης της ζώνης Ατ-Τανφ που ελέγχεται από αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις”.

Ο Ρώσος στρατιωτικός αξιωματούχος ανέφερε ότι οι ΗΠΑ έχουν σταθμεύσει στην περιοχή Τανφ – κατά μήκος του δρόμου που συνδέει τη Δαμασκό με τη Βαγδάτη  – από το 2016 παρά τις ενστάσεις της κυβέρνησης της Συρίας και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Μόσχα και Δαμασκός έχουν κατ’ επανάληψη αναφέρει πως η εν λόγω περιοχή έχει εξελιχθεί σε “ασφαλές καταφύγιο” τρομοκρατών για τον σχεδιασμό επιθέσεων σε όλη τη Συρία.

Ο Αλεξάντερ Καρπόφ αν η βάση και οι νεκροί μαχητές ήταν μέλη του Ισλαμικού Κράτους ή κάποιας άλλης ισλαμιστικής οργάνωσης, όπως η Αλ Κάιντα ή η Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στην επαρχία Ιντλίμπ που ελέγχεται από δυνάμεις της Τουρκίας.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Ημαθία: Ι.Χ. έπεσε σε αρδευτικό κανάλι-Νεκρός ο οδηγός

Μετά τις Ευρωεκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα