ΑΘΗΝΑ
19:45
|
23.04.2024
Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη διανομή 1,5 εκατομμυρίου γευμάτων, καθημερινά ως τα τέλη της σχολικής χρονιάς 2022-2023.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βενεζουέλα και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) του ΟΗΕ υπέγραψαν χθες Δευτέρα συμφωνία που προβλέπει προϋπολογισμό 190 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως και την καθημερινή διανομή, μακροπρόθεσμα, γευμάτων σε 1,5 εκατομμύριο παιδιά στα σχολεία της χώρας αυτής που αντιμετωπίζει οικονομική στασιμότητα εξαιτίας των αυστηρών κυρώσεων των ΗΠΑ και των δυτικών συμμάχων τους.

“Είχαμε μια εξαιρετική συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, Ντέιβιντ Μπίσλεϊ. Υπογράψαμε μια πρώτη συμφωνία στο πλαίσιο της συνεργασίας σε θέματα επισιτιστικά μεταξύ του κράτους της Βενεζουέλας και αυτού του σημαντικού οργανισμού” σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Νικολάς Μαδούρο.

“Αναλαμβάνουμε τη δέσμευση να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των παιδιών της Βενεζουέλας. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε”, απάντησε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο στο Καράκας.

Ο Μπίσλεϊ συναντήθηκε για περισσότερο από μια ώρα με τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος επιδοκίμασε την επίσκεψή του Μπίσλεϊ, την ώρα που η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει βαριές οικονομικές κυρώσεις, κυρίως αμερικανικές.

“Κάναμε ένα μεγάλο βήμα” με την υπογραφή της συμφωνίας αυτής, δήλωσε ο Μαδούρο, διαβεβαιώνοντας ότι πρόκειται “για ένα πρώτο στάδιο ενός συνόλου φιλόδοξων σχεδίων (…) για την επισιτιστική υποστήριξη όλου του λαού της Βενεζουέλας”. “Ευχαριστούμε τον Ντέιβιντ Μπίσλεϊ, Εκτελεστικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ και ολόκληρη την ομάδα του. Η υπογραφή της συμφωνίας για την υλοποίηση προγραμμάτων υποστήριξης και επισιτιστικής βοήθειας για παιδιά προσχολικής εκπαίδευσης είναι ένα μεγάλο βήμα” σημείωσε ο ηγέτης της Βενεζουέλας.

Το πρόγραμμα προβλέπει τη διανομή γευμάτων σε 185.000 παιδιά ως το τέλος του έτους και έχει ως στόχο τη διανομή 1,5 εκατομμυρίου γευμάτων καθημερινά ως τα τέλη της σχολικής χρονιάς 2022-2023, σύμφωνα με ανακοίνωση του WFP, και αφορά κυρίως τα παιδιά “της προσχολικής εκπαίδευσης”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, ο προϋπολογισμός των 190 εκατομμυρίων δολαρίων αποτελεί μέρος του Σχεδίου Ανθρωπιστικής Ανταπόκρισης του ΟΗΕ στη Βενεζουέλα.

Η Βενζουέλα των 30 εκατομμυρίων κατοίκων, υπό τη σκιά των σκληρών κυρώσεων των ΗΠΑ που επιδιώκουν την απομάκρυσνη από την εξουσία του Νικολάς Μαδούρο, ζει την χειρότερη οικονομική κρίση στην ιστορία της έπειτα από επτά συνεχόμενα έτη ύφεσης.

Σύμφωνα με την Εθνική Έρευνα για τις συνθήκες ζωής που πραγματοποίησαν τα κύρια πανεπιστήμια της χώρας, 4 κάτοικοι της Βενεζουέλας στους 5 δυσκολεύονται να καλύψουν τις ανάγκες τους σε τρόφιμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Σύλληψη τριών ατόμων για την πυρκαγιά στην Πάρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα