ΑΘΗΝΑ
09:17
|
17.05.2024
Η ισραηλινή εταιρία που πρώτα δοκιμάστηκε σε βάρος των Παλαιστινίων τώρα προσφέρει υπηρεσίες σε αμερικανικές μεγάλες εταιρίες...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις βιομετρικές εφαρμογές αναγνώρισης προσώπων της ισραηλινής νεοφυούς εταιρίας AnyVision χρησιμοποιούν τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες αμερικανικές γνωστές εταιρίες και πολυεθνικές σε μία προσπάθεια να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας, να αποτρέψουν κλοπές, αλλά και να αυξήσουν τις πωλήσεις και την πελατεία τους.

Αποκλειστικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Ρόιτερς αναφέρει την ευρεία χρήση προϊόντων της ισραηλινής AnyVision από τα γραφεία της πετρελαϊκής εταιρίας ΒΡ στο Χιούστον του Τέξας σαν επιπρόσθετο μέτρο ασφαλείας πέρα από τις προσωπικές κάρτες εισόδου και εξόδου του προσωπικού άνω των 900 ατόμων. Ωστόσο, “πρεμιέρα” στο ρόλο του “Μεγάλου Αδελφού” είχε κάνει μερικά χρόνια πριν η ισραηλινή εταιρία σε βάρος χιλιάδων Παλαιστινίων στο πλαίσιο των ισραηλινών κατοχικών αρχών για αύξηση των μέτρων παρακολούθησης και αποτροπής κινητοποιήσεων αντίστασης από τους Παλαιστίνιους.

Εκτεταμένη χρήση βιομετρικής εφαρμογής της ισραηλινής εταιρίας κάνουν τα γνωστά πολυκαταστήματα Macy’s που τη χρησιμοποιούν σε δεκάδες υποκαταστήματα για να αναγνωρίσουν και να θέσουν υπό στενή παρακολούθηση πρόσωπα με που έχουν καταγραφεί ως ύποπτα για κλοπές εμπορευμάτων εντός των καταστημάτων ή έχουν προβεί επανειλημμένα σε παραβάσεις.

Τις υπηρεσίες της AnyVision χρησιμοποιεί η εταιρία ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού κατοικιών Menards σε περίπου 290 υποκαταστήματά της προκειμένου να εντοπίσει σεσημασμένους κλέφτες γύρω από κατοικίες που αναλαμβάνει να ανακαινίσει. Τις βιομετρικές κάμερες αναγνώρισης προσώπων της AnyVision χρησιμοποιεί και έναντι πελατών ώστε να βελτιώσει μελλοντικά τις υπηρεσίες.

Στο πελατολόγιο της ισραηλινής εταιρίας προστέθηκε τα τελευταία λίγα χρόνια η μεγάλη “μη κερδοσκοπική” κλινική Ceders-Sinai στο Λος Άντζελες προκειμένου να αναγνωρίσει άτομα που καταζητούνται για βία, χρήση ναρκωτικών ή απάτες με φάρμακα, ή χρήση ψευδών στοιχείων ταυτότητας στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης επειγόντων περιστατικών.

Ωστόσο, στο ιστορικό της AnyVision έχουν καταγραφεί και απόπειρες για συμφωνίες με μεγάλες εταιρίες που δεν προχώρησαν ,όπως αυτές με την Άμαζον και την θυγατρική της, Whole Foods, τα θεματικά πάρκα της Universal, τα αεροδρόμια του Ντάλας και του Σαν Φρανσίσκο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: Νεκρός από αστυνομικά πυρά άνδρας που φέρεται να έβαλε φωτιά σε συναγωγή

Μενίδι: Στον εισαγγελέα σήμερα ο γυναικοκτόνος

Διαμαρτυρία αστυνομικών στο Σύνταγμα

11χρονα γενέθλια της ΒΙΟΜΕ στις 17 και 18 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα