ΑΘΗΝΑ
20:13
|
19.04.2024
Τι ισχύει για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέχρι τη Μεγάλη, Τετάρτη 28 Απριλίου, θα πρέπει να έχει καταβληθεί το Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους, το οποίο καθορίζεται από τον τρόπο αμοιβής των δικαιούχων. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου κάθε χρόνου.

Εάν δηλαδή, ένας μισθωτός εργάζεται ολόκληρο το παραπάνω χρονικό διάστημα, δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό. Σε αντίθετη περίπτωση, ο εργαζόμενος δικαιούται να λάβει μέρος του ποσού. Αν αμείβεται με ημερομίσθιο δικαιούται 15 ημερομίσθια. Εκτός από την περίπτωση που η εργασία παρασχέθηκε χωρίς διακοπή όλο το διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως την 30ή Απριλίου, στο διάστημα αυτό συνυπολογίζονται και όλες οι ημέρες που οι εργαζόμενοι-ες απουσιάζουν νόμιμα από την εργασία τους (π.χ. με ετήσια άδεια, με άδεια μητρότητας, με σπουδαστική άδεια). 

Για τους εργαζόμενους σε αναστολή σύμβασης εργασίας , σχετική διάταξη προβλέπει ότι καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, το ποσό του επιδόματος εορτών του Πάσχα, που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της σύμβασης εργασίας. Αυτό ισχύει για τους εργαζομένους των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει τεθεί σε αναστολή εντός του χρονικού διαστήματος από την 1.1.2021 έως την 30.4.2021.

 Το επίδομα, που θα λάβουν  οι αργαζόμενοι σε αναστολή, υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και καταβάλλεται απευθείας στους εργαζόμενους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό στις 20 και 21 Απριλίου

Πύργος: Τραυματίστηκε 19χρονος σε αιματηρή συμπλοκή μαθητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα