ΑΘΗΝΑ
13:37
|
23.04.2024
Αναμένεται νέα ταξιδιωτική οδηγία λόγω πανδημίας που θα αφορά το 80% των κρατών σε όλο τον κόσμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να εκδώσει νέα ταξιδιωτική οδηγία με την οποία θα συστήνει στους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στο 80% των κρατών παγκοσμίως λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε υπόμνημά του προς τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι θα αρχίσει να επικαιροποιεί τη λίστα των χωρών παγκοσμίως, μέσα στην εβδομάδα, βάσει των δεδομένων που ισχύουν και των συστάσεων του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) και βάσει στοιχείων όπως η δυνατότητα τεστ για τους Αμερικανούς πολίτες στις χώρες προορισμού και το αν ισχύουν εκεί απαγορεύσεις εισόδου για τους Αμερικανούς πολίτες.

Εκτιμάται ότι μετά την νέα επικαιροποίηση το 80% παγκοσμίως θα έχει ενταχθεί στην κατηγορία 4 που σημαίνει “μην ταξιδεύετε”. Προς το παρόν στην κατηγορία 4 βρίσκονται 34 από ένα σύνολο 200 κρατών. Χώρες όπως η Ρωσία, η Μιανμάρ, το Αφγανιστάν, η Μοζαμβίκη και η Βραζιλία είναι εντός της λίστας, αλλά όχι απαραιτήτως λόγω της πανδημίας.

Το CDC έχει προτείνει στους Αμερικανούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις εντός της χώρας αν δεν έχουν λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων κατά της νόσου Covid-19. Προειδοποιεί επίσης ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό θέτουν “επιπλέον κινδύνους” για όσους δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από τρία εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών που σχετίζονται με τη νόσο Covid-19. Οι νεκροί στις ΗΠΑ είναι περισσότεροι από μισό εκατομμύριο.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ελβετία: «Ξεπάγωσαν» ρωσικά κεφάλαια αξίας 150 εκατ. ευρώ

Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Ιταλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι εντόπισαν τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή πολιτικών στη Λαμπαδηδρομία: Παραβίαση θεμελιωδών αρχών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα