ΑΘΗΝΑ
17:17
|
26.04.2024
Οι Έλληνες υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για τη θεσμοθέτηση διαβουλεύσεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου Ναγιέφ μπιν Φάλαχ αλ Χαζράφ πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης επιβεβαιώθηκαν οι στενοί δεσμοί και η εντεινόμενη συνεργασία της Ελλάδας με τις χώρες του Κόλπου, καθώς και οι πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών και ο γγ του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για τη θεσμοθέτηση διαβουλεύσεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο συναντήσεων που θα έχουν στη συνέχεια οι δύο Έλληνες αξιωματούχοι αναμένεται να υπογραφεί συμφωνία για την ενίσχυση μίας ελληνικής συστοιχίας πυραύλων Patriot, στη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο επιπρόσθετων μέτρων θωράκισης που παίρνει η μοναρχία της χώρας στον πόλεμο έναντι των Χούτι της Υεμένης.

Εκτενή ανάλυση για τους απώτερους στόχους της επίσκεψης των Δένδια-Παναγιωτόπουλου στο Ριάντ παρουσίασε με άρθρο του σήμερα στο Κοσμοδρόμιο ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Σι Τζινπίνγκ: Η Γη είναι αρκετά μεγάλη για την Κίνα και τις ΗΠΑ

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Σοϊγκού: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αλλάξουν τις ισορροπίες στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα