ΑΘΗΝΑ
05:44
|
26.04.2024
Αφορμή για τις διαμαρτυρίες της Άγκυρας έδωσαν οι επαφές των Σουηδών υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας με Κούρδους της Συρίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έντονη αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης προκάλεσε η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα ο Σουηδός υπουργός Άμυνας Πίτερ Χουλτκβίστ με στελέχη των Κούρδων της Συρίας από την οργάνωση “Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις” που για την Άγκυρα είναι “τρομοκρατικές” επειδή θεωρεί πως είναι “παρακλάδι” του ΡΚΚ.

Ειδικότερα,ο υπουργός Άμυνας Πίτερ Χουλτκβίστ φέρεται σύμφωνα με το τουρκικό διάβημα πως είχε επαφές όχι μόνο με στελέχη της οργάνωσης SDF αλλά και με τον πολιτικό “βραχίονα” της οργάνωσης, το “Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο”.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι διαμαρτυρήθηκαν επίσης και για ανάλογες επαφές που είχε νωρίτερα και η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Αν Λίντε, με στελέχη των Κούρδων της Συρίας.

Το διάβημα διαμαρτυρίας επιδόθηκε απόψε στον Σουηδό πρέσβη στην Άγκυρα Στάφαν Χέρστρομ.

Ας σημειωθεί πως τον περασμένο Οκτώβριο το θερμόμετρο στις σχέσεις Σουηδίας-Τουρκίας είχε ανέβει με αφορμή την απαίτηση της Σουηδής υπουργού Εξωτερικών από την Άγκυρα να αποσύρει τα στρατεύματα της από τη Συρία. Η Λίντε είχε επίσης καλέσει την Τουρκία να μην παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα