ΑΘΗΝΑ
03:09
|
25.04.2024
Ο δολοφόνος του Τζορτζ Φλόιντ καταδικάστηκε ομόφωνα και αναμένει την έκδοση της ποινής του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ικανοποίηση και ανακούφιση δέχθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες Aμερικανοί πολίτες την απόφαση του δικαστηρίου της Μινεάπολης, που έκρινε ένοχο και για τις τρεις κατηγορίες τον πρώην αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν, δολοφόνο του 46χρονου Aφροαμερικάνου Τζορτζ Φλόιντ.

Οι ένορκοι ανακοίνωσαν την απόφασή τους λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) την Τετάρτη, περίπου τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της δίκης. Έκριναν ένοχο τον 45χρονο πρώην αστυνομικό, Ντέρεκ Σόβιν, για δολοφονία από πρόθεση, δολοφονία από αμέλεια και φόνο εξ εγκληματικής αμελείας. Οι καταδίκες επιφέρουν ποινές 10-40 ετών, με την κατηγορία της δολοφονίας από πρόθεση να επιφέρει 40 χρόνια, αλλά σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αμερικάνικα ΜΜΕ, επειδή ο πρώην αστυνομικός έχει λευκό ποινικό μητρώο η συνολική ποινή του δύσκολα θα ξεπεράσει τα 26 χρόνια.

Οι ένορκοι, πέντε άνδρες και επτά γυναίκες, έξι εκ των οποίων λευκοί, τέσσερις Αφροαμερικανοί και δύο μικτής καταγωγής, συνεδρίασαν συνολικά δέκα και μισή ώρες.

Ειδικά μέτρα έχουν ληφθεί στη Μινεάπολη για πιθανά επεισόδια μετά την απόφαση. Η πόλη έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και περισσότεροι από 3.000 άνδρες της εθνοφρουράς στην πολιτεία έχουν αναπτυχθεί στην περί τα δικαστήρια περιοχής.

Eν τω μεταξύ, την ανακοίνωση της απόφασης ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί ακτιβιστών κατά του ρατσισμού και μελών της αφροαμερικανικής κοινότητας που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες των αμερικάνικων τηλεοπτικών δικτύων, οι δικηγόροι του Σόβιν θα καταθέσουν έφεση εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα