ΑΘΗΝΑ
01:55
|
18.05.2024
Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό του – Συμμετείχε σε άσκηση και φέρει πλήρωμα 53 ατόμων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών της Ινδονησίας για τον εντοπισμό υποβρυχίου του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας, το οποίο “αγνοείται” σε θαλάσσια περιοχή, βόρεια της νήσου Μπαλί. Το υποβρύχιο συμμετείχε σε στρατιωτική άσκηση.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ναυτικού το υποβρύχιο λάμβανε μέρος σε άσκηση εκτόξευσης τορπιλών και δεν κατέστη δυνατή η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τα αποτελέσματα της άσκησης, ανέφερε ο υποναύαρχος Τζούλιους Γουιτζοτζόνο. Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Ινδονησίας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς (Reuters) ότι το υποβρύχιο φέρει πλήρωμα τουλάχιστον 53 ατόμων.

Το υποβρύχιο «KRI Nanggala 402», που κατασκευάστηκε στη Γερμανία το 1981, έχει υπηρεσιακή ταχύτητα 21,5 κόμβων.

Οι αρχές της Ινδονησίας ζήτησαν τη συνδρομή της Αυστραλίας και της Σιγκαπούρης για τον εντοπισμό του σκάφους, όπως αναφέρει το Ρόιτερς. Προς το παρόν, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η Ινδονησία δεν έχει λάβει κάποια απάντηση από τις δύο χώρες.

Τέλος, τοπικά μέσα ενημέρωσης στο Μπαλί αναφέρουν ότι το υποβρύχιο “χάθηκε” σε απόσταση περίπου 96 χιλιομέτρων από τις ακτές του νησιού σήμερα το πρωί.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Αττική: Σύλληψη 52χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα