ΑΘΗΝΑ
14:22
|
18.05.2024
"Ήταν 15 … χρονών. Δεν άξιζε να πεθάνει σαν σκύλος στο δρόμο", δήλωσε η θεία του θύματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία έφηβη πυροβολήθηκε θανάσιμα από αστυνομικό στο Κολόμπους του Οχάιο την Τρίτη (20/04).

Aξιωματικός του Κολόμπους πυροβόλησε και σκότωσε την 16χρονη Αφροαμερικανίδα, μερικά λεπτά προτού ανακοινωθεί η ετυμηγορία στη δίκη του Ντέρεκ Σόβιν.

Το κορίτσι, του οποίου η ηλικία έχει καταγραφεί ως 16 ετών, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο περιοχής και κηρύχθηκε νεκρό στις 5:21 μ.μ., αναφέρουν τοπικά μέσα.

Η αστυνομία έσπευσε σε σημείο μετά από καταγγελία ότι μια γυναίκα ήταν οπλισμένη με μαχαίρι και ότι απειλούσε να τραυματίσει κόσμο, σύμφωνα με τον δήμαρχο και την αστυνομία.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε από το αστυνομικό τμήμα του Κολόμπους, καταγράφεται ένα μαύρο κορίτσι να αποπειράται να μαχαιρώσει δύο άτομα, ανέφερε το The Associated Press.

Μια λεπίδα που μοιάζει με μαχαίρι κουζίνας φαίνεται ότι βρέθηκε στο πεζοδρόμιο δίπλα της, ανέφερε το AP.

Ωστόσο, η θεία του παιδιού Χέιζελ Μπράιαντ, επέμεινε πως η έφηβη είχε ήδη πετάξει κάτω το μαχαίρι που έφερε πάνω της προτού την πυροβολήσει επανειλημμένα αστυνομικός. Η πληροφορία αυτή δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

“Είχε ένα μαχαίρι”, ακούγεται να λέει ένας άντρας στο βίντεο.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου από την Franklin County Children Services, το παιδί αναγνωρίστηκε ως η 16χρονη, Μακάια Μπράιαντ (Ma’Khia Bryant}, ανέφερε το WBNS.

Η Μπράιαντ ήταν ανάδοχο παιδί υπό τη φροντίδα του οργανισμού, Children Services, σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους. Ο προσωρινός αρχηγός της αστυνομίας του Κολόμπους, Μάικ Γουντς και ο δήμαρχος Άντριου Γκίνθερ, αναφέρθηκαν στο θύμα, ως “μία 15χρονη” κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου αργά την Τρίτη.

Ο Γουντς δεν αποκάλυψε το όνομα του θύματος στη συνέντευξη Τύπου, καθώς όπως είπε, έπρεπε πρώτα να ενημερωθούν οι συγγενείς του θύματος.

“Αυτή είναι μια φρικτή, τραγική μέρα στην πόλη του Κολόμπους”, δήλωσε ο δήμαρχος Άντριου Γκίνθερ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πλάνα από το περιστατικό. “Ζητώ από τους κατοίκους να παραμείνουν ήρεμοι και να επιτρέψουν στο BCI (Γραφείο Ποινικής Έρευνας) να συγκεντρώσει τα γεγονότα.

Ο διευθυντής δημόσιας ασφάλειας του Κολόμπους, Ned Pettus Jr. χαρακτήρισε τον θάνατο της εφήβου “συγκλονιστικό”,

“Θα μπορούσε να είναι το εγγόνι μου” είπε.

Τα μέλη της οικογένειας έχουν αναγνωρίσει ότι το θύμα είναι ένα κορίτσι 15 ετών, σύμφωνα με το WSYX, αλλά το αστυνομικό τμήμα του Κολόμπους δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του θύματος ούτε επιβεβαίωσε την ηλικία του.

Ο αστυνομικός που απάντησε στην κλήση του και οι αξιωματικοί που ήταν παρόντες στο περιστατικό, δεν ήταν σε θέση να παράσχουν δηλώσεις στο Associated Press.

“Ναι, είχε προβλήματα”, είπε η θεία του θύματος,Χέιζελ Μπράιαν, σε δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι η ανεψιά της μπλέχτηκε σε καβγά με κάποια άλλη έφηβη.

” Όλοι μας έχουμε θέματα.Ήταν 15 … χρονών. Δεν άξιζε να πεθάνει σαν σκύλος στο δρόμο”, είπε.

Παρά την προτροπή του Άντριου Γκίντερ, οι πολίτες συγκεντρώθηκαν, την έξω από το αρχηγείο του τοπικού αστυνομικού τμήματος για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο της 16χρονης.

Η Τέι Τζόουνς υποστήριξε, σε σχετική ανάρτηση στο Facebook, πως ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό και είδε τη Μακίγια Μπράιαντ να κρατά μαχαίρι, αλλά ο λευκός αστυνομικός δεν της είπε ποτέ να το πετάξει προτού αρχίσει να την πυροβολεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αύξηση κατά 30% εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας-Ισλαμικών χωρών

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Επικεφαλής IRNA news: Τα ανεξάρτητα ΜΜΕ να γίνουν η φωνή της Γάζας

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα