ΑΘΗΝΑ
18:20
|
24.04.2024
Στο “μικροσκόπιο” των αρχών δύο κτηνίατροι, οι οποίοι αρνούνται την κατηγορία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι υγειονομικές αρχές της Χιλής ξεκίνησαν έρευνα μετά από καταγγελίες ότι δύο κτηνίατροι χορήγησαν σε τουλάχιστον 75 πολίτες το εμβόλιο κατά του κορονοϊού  “Octuple”, το οποίο χρησιμοποιείται μόνο για τον εμβολιασμό σκύλων.

Οι κατηγορημένοι φέρονται να χορήγησαν το εμβόλιο ως προληπτική θεραπεία σε άτομα αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη Covid-19 σε κτηνιατρική κλινική στην πόλη Καλαμά της Χιλής. “Οι κτηνίατροι μάς διαβεβαίωσαν πως πρόκειται για εμβόλιο, το οποίο έχει περάσει από κλινικές δοκιμές στην Αργεντινή”, δήλωσε μία από τους 75 συνολικά εμβολιασθέντες με σκεύασμα για σκύλους. Πρόσθεσε ότι το ίδιο εμβόλιο έλαβε ο σύζυγός της και ο γιος της.   

Οι κατηγορούμενοι κτηνίατροι παραδέχθηκαν ότι χρησιμοποίησαν το εν λόγω εμβόλιο στους εαυτούς τους αλλά αρνήθηκαν ότι εμβολίασαν πολίτες σε μαζική κλίμακα. Το γραφείο της εισαγγελικής αρχής της Χιλής διευκρίνισε ότι έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει περισσότερες από 100 καταθέσεις ατόμων που φέρονται να εμβολιάστηκαν από τους δύο κτηνίατρους με το εμβόλιο για σκύλους. Όλοι τους αναφέρουν ότι οι ιδιοκτήτες της κλινικής τούς διαβεβαίωσαν πως πρόκειται για ασφαλές εμβόλιο χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες ή συμπτώματα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ο ένας εκ των δύο κτηνιάτρων είχε παλιότερα τιμωρηθεί με πρόστιμο 12.881 δολαρίων για μη τήρηση των υγειονομικών προϋποθέσεων στην κλινική του.

Πηγή: TeleSur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο Ελ. Βενιζέλος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα