ΑΘΗΝΑ
19:32
|
18.05.2021
Στο “μικροσκόπιο” των αρχών δύο κτηνίατροι, οι οποίοι αρνούνται την κατηγορία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι υγειονομικές αρχές της Χιλής ξεκίνησαν έρευνα μετά από καταγγελίες ότι δύο κτηνίατροι χορήγησαν σε τουλάχιστον 75 πολίτες το εμβόλιο κατά του κορονοϊού  “Octuple”, το οποίο χρησιμοποιείται μόνο για τον εμβολιασμό σκύλων.

Οι κατηγορημένοι φέρονται να χορήγησαν το εμβόλιο ως προληπτική θεραπεία σε άτομα αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη Covid-19 σε κτηνιατρική κλινική στην πόλη Καλαμά της Χιλής. “Οι κτηνίατροι μάς διαβεβαίωσαν πως πρόκειται για εμβόλιο, το οποίο έχει περάσει από κλινικές δοκιμές στην Αργεντινή”, δήλωσε μία από τους 75 συνολικά εμβολιασθέντες με σκεύασμα για σκύλους. Πρόσθεσε ότι το ίδιο εμβόλιο έλαβε ο σύζυγός της και ο γιος της.   

Οι κατηγορούμενοι κτηνίατροι παραδέχθηκαν ότι χρησιμοποίησαν το εν λόγω εμβόλιο στους εαυτούς τους αλλά αρνήθηκαν ότι εμβολίασαν πολίτες σε μαζική κλίμακα. Το γραφείο της εισαγγελικής αρχής της Χιλής διευκρίνισε ότι έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει περισσότερες από 100 καταθέσεις ατόμων που φέρονται να εμβολιάστηκαν από τους δύο κτηνίατρους με το εμβόλιο για σκύλους. Όλοι τους αναφέρουν ότι οι ιδιοκτήτες της κλινικής τούς διαβεβαίωσαν πως πρόκειται για ασφαλές εμβόλιο χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες ή συμπτώματα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ο ένας εκ των δύο κτηνιάτρων είχε παλιότερα τιμωρηθεί με πρόστιμο 12.881 δολαρίων για μη τήρηση των υγειονομικών προϋποθέσεων στην κλινική του.

Πηγή: TeleSur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλέξανδρος Φλέγγας: «Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουμε κι άλλα θανατηφόρα ατυχήματα»

“Μελετημένα” μέτρα “χαλάρωσης” θέλει η Μέρκελ

Τραγικός επίλογος στην υπόθεση εξαφάνισης του Στάθη Άνθη-Ταυτοποιήθηκε η σορός του

Κορoνοϊός: 2.812 νέα κρούσματα, 63 νεκροί, 639 οι διασωληνωμένοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα