ΑΘΗΝΑ
06:23
|
19.05.2024
Σε επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, Αντιπτέραρχος, Θεόδωρος Λάγιος γνωστοποιεί ότι αποχωρεί από το πόστο του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλο, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) Αντιπτέραρχος (Ι) Θεόδωρος Λάγιος (ε.α) γνωστοποιεί ότι αποχωρεί από το πόστο του.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρχε φημολογία περί απομάκρυνσης ή και παραίτησής του τις οποίες διέψευδε ο ίδιος.

Στην προσωπική επιστολή του κυρίου Λάγιου προς τον κ. Παναγιωτόπουλο, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΕΘΑ, αναφέρονται τα κάτωθι:

“Με αφορμή την επιτυχή ολοκλήρωση σειράς εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, είχα σήμερα την ευκαιρία, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, να τον ενημερώσω αναλυτικά για το έργο που έχει γίνει.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης μας αποδέχθηκα την σημαντική πρόταση του Υπουργού να αναλάβω την θέση σύνδεσμος ΥΠΕΘΑ με την Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην ΕΕ (ΜΑ/ΕΕ), επί θεμάτων ανάπτυξης δυνατοτήτων και προγραμμάτων μόνιμης διαρθρωμένης συνεργασίας της ΕΕ (PESCO).
Ευχαριστώ τη φυσική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και δηλώνω ότι αναλαμβάνω την ευθύνη του νέου μου ρόλου εκπροσωπώντας την χώρα μας σε έναν κρίσιμο τομέα για την αμυντική πολιτική μας προκειμένου να προσφέρω από τη νέα μου θέση τις υπηρεσίες μου με μοναδικό κριτήριο την υπεράσπιση των ζωτικών συμφερόντων της χώρας μας”.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα τοποθετήσει στη θέση του, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Αντιναύαρχο ε.α Αριστείδη Αλεξόπουλο (Μ), ο οποίος και θα αναλάβει την “αναγέννηση” του Πολεμικού Ναυτικού μέσω της προμήθειας 4 νέων φρεγατών πολλαπλών ρόλων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα