ΑΘΗΝΑ
02:33
|
20.04.2024
Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 12 τραυματίες – Πιθανός στόχος ο πρέσβης της Κίνας στη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βόμβα εξερράγη σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης Κουέτα του Πακιστάν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 12. Ανταποκριτές ειδησεογραφικών οργανισμών αναφέρουν ότι ο πρέσβης της Κίνας στο Πακιστάν ήταν ο πιθανός στόχος της βομβιστικής επίθεσης στον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του ξενοδοχείου “Σερένα”. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Κινέζος πρέσβης βρίσκεται στην Κουέτα, πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουχιστάν κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, αλλά ότι δεν βρισκόταν στο σημείο της έκρηξης. Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Το πολυτελές ξενοδοχείο “Σερένα” είναι από τα πιο γνωστά στην πόλη Κουέτα και φιλοξενεί συχνά αξιωματούχους της χώρας κι άλλων κρατών.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν, σεΐχης Ρασίντ Άχμαντ, δήλωσε στο πακιστανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARY News TV ότι “ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη στο ξενοδοχείο”. Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP ότι η επίθεση αντιμετωπίζεται ως “τρομοκρατική ενέργεια”.  Πρόσθεσε ότι ο πρέσβης της Κίνας Νονγκ Ρονγκ βρισκόταν σε υπηρεσιακή συνάντηση και ήταν εκτός του ξενοδοχείου τη στιγμή της έκρηξης.

Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται αύξηση των επιθέσεων των Ταλιμπάν κι άλλων ένοπλων οργανώσεων σε περιοχές κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Το Μπαλουχιστάν, μία από τις φτωχότερες επαρχίες του Πακιστάν, θεωρείται η έδρα πολλών ένοπλων ισλαμιστικών και αυτονομιστικών οργανώσεων. Οι εν λόγω οργανώσεις ζητούν την ανεξαρτησία της επαρχίας από το υπόλοιπο Πακιστάν και επίσης αντιτίθενται στα έργα υποδομών που έχουν αναλάβει κινεζικές εταιρείες στην περιοχή.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα