ΑΘΗΝΑ
13:22
|
20.04.2024
“Με αυτά τα χρήματα θα χρηματοδοτηθεί ένα βασικό εισόδημα έκτακτης ανάγκης”, δηλώνουν μέλη του χιλιανού κοινοβουλίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Χιλής ενέκρινε σχέδιο νόμου για τη φορολόγηση των υπερπλουσίων της χώρας και την ανακατανομή αυτών των χρημάτων για τη χρηματοδότηση ενός νέου βασικού εισοδήματος έκτακτης ανάγκης. Το νομοσχέδιο με 105 ψήφους, 18 κατά ενώ 26 βουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία.

Οι βουλευτές της Χιλής αναφέρθηκαν στη σημασία αυτού του νέου φορολογικού μέτρου τη στιγμή που εκατοντάδες οικογένειες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα έχουν σηκώσει όλο το βάρος της πανδημίας ενώ οι πλούσιοι βλέπουν τις περιουσίες να αυγατίζουν και να μεγαλώνουν.

“Στη χώρα μας, δύο εκατομμύρια 300.000 οικογένειες της μεσαίας τάξης έχουν γίνει πιο ευάλωτες λόγω της πανδημίας, η ανεργία αυξάνεται, τα εισοδήματα μειώνονται και το κόστος διαβίωσης αυξάνεται. Κι όμως οι οκτώ πλουσιότεροι άνθρωποι αυτής της χώρας, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος Πινιέρα, έχουν αυξήσει τις περιουσίες κατά 70% σύμφωνα με το περιοδικό Forbes”, δήλωσε ο βουλευτής και συντάκτης του νομοσχεδίου, Ραούλ Σότο.

Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου έγινε σε γενικές γραμμές δεκτή με ικανοποίηση αν και αρκετοί Χιλιανοί στράφηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να σχολιάσουν πως ένας “εφάπαξ” φόρος στους υπερπλούσιους δεν αρκεί για τη χρηματοδότηση ενός βασικού εισοδήματος έκτακτης ανάγκης. Πολλοί Χιλιανοί ζητούν από τους βουλευτές να προχωρήσουν σε αφαίρεση των προνομίων των πλουσίων και μείωση των απολαβών τους.

Το νομοσχέδιο θα δοθεί σε επιτροπές του κοινοβουλίου για διαβούλευση και τυχόν τροποποιήσεις, στη συνέχεια θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Γερουσία για να γίνει νόμος του κράτους.

Πηγή: TeleSur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα