ΑΘΗΝΑ
10:42
|
27.04.2024
Ο ιταλικός Τύπος κάνει λόγο για τον “βασιλιά των αργόμισθων” – Λάμβανε κανονικά τους μισθούς του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπάλληλος νοσοκομείου στην Ιταλία κατηγορείται για αργομισθία καθώς φέρεται να έλειπε από την εργασία του για 15 ολόκληρα χρόνια. Ιταλικά μέσα ενημέρωσης περιγράφουν τον δημόσιο υπάλληλο ως τον “βασιλιά των αργόμισθων” που φέρεται να έσπασε κάθε εθνικό ρεκόρ.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο υπάλληλος φέρεται να είχε σταματήσει να εμφανίζεται στο νοσοκομείο Ciaccio της πόλης Καταντζάρο του ιταλικού νότου από το 2005. Σε όλα τα χρόνια απουσίας του πληρωνόταν κανονικά και φέρεται να έχει λάβει μισθούς ύψους 538.000 ευρώ. Τώρα, σε ηλικία 67 ετών, αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατάχρηση υπηρεσίας, πλαστογραφία και εκβιασμό.

Έξι διευθυντές ερευνώνται επίσης με την υποψία ότι διαδραμάτισαν κάποιο κομβικό ρόλο στην υπόθεση της αργομισθίας – ένα φαινόμενο ιδιαίτερα έντονο στον δημόσιο τομέα της Ιταλίας, όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Οι συλλήψεις είναι το αποτέλεσμα έρευνας της αστυνομίας με την κωδική ονομασία “μερική απασχόληση”. Η αστυνομία συγκέντρωσε τα αποδεικτικά στοιχεία από τα αρχεία παρουσιών και μισθών καθώς και από δηλώσεις μαρτύρων και συναδέλφων. Το 2005, ο άνδρας αυτός φέρεται να είχε απειλήσει τη διευθύντρια του νοσοκομείου ώστε να την εμποδίσει από το να υποβάλει πειθαρχική έρευνα αναφορά εναντίον του. Η διευθύντρια στη συνέχεια βγήκε στη σύνταξη και η τακτική του συνεχίστηκε κανονικά, επειδή η παρουσία του δεν ελέγχθηκε ποτέ από τον διάδοχο διευθυντή ή από το τμήμα ανθρώπινων πόρων, ανέφερε η αστυνομία.

Το 2016 η κυβέρνηση αυστηροποίησε τον σχετικό νόμο, αφού αρκετές αστυνομικές έρευνες αποκάλυψαν πόσο ανεξέλεγκτη ήταν η κατάσταση αυτή σε όλο τον δημόσιο τομέα.

Σε μια έρευνα, μάλιστα, η αστυνομία χρησιμοποίησε μυστικές κάμερες παρακολούθησης για να παγιδεύσει 35 εργαζόμενους στο δημαρχείο του Σαν Ρέμο που εξαπατούσαν το σύστημα  για τουλάχιστον δύο χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό συνελήφθησαν οι σύζυγοι δύο εξ αυτών επειδή χτυπούσαν κάρτες αντ’ αυτών ενώ ενώ άλλα μέλη του προσωπικού βρίσκονταν για κανό, ψώνια ή έξω με φίλους εν ώρα… εργασίας. Σε μια άλλη περίπτωση, ένας αξιωματικός της τροχαίας που ζούσε στο ίδιο κτίριο στο οποίο δούλευε, καταγράφηκε να χτυπάει κάρτα με το εσώρουχό του πριν επιστρέψει στο κρεβάτι.

Πηγή: BBC, The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο σε κάδο σκουπιδιών και έβαλαν φωτιά

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στην Ευελπίδων σήμερα οι κατηγορούμενοι

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα