ΑΘΗΝΑ
14:07
|
25.04.2024
Παράταση του σχολικού έτους έως τις 25 Ιουνίου για δημοτικά-γυμνάσια – Δεν θα γίνουν προαγωγικές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 14 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου παρουσιάστηκε το πλαίσιο επαναλειτουργίας των σχολείων.

Όπως σημείωσε, δεν θα γίνουν φέτος οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στα επαγγελματικά λύκεια θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου.

Το σχολικό έτος θα παραταθεί ως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία και έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα γυμνάσια και λύκεια, όπως είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

“Αφουγκραζόμαστε τη γενικότερη πίεση των μαθητών και θεωρήσαμε σημαντικό να αφιερώσουν οι μαθητές περισσότερο χρόνο στη δια ζώσης διδασκαλία και στην εμβάθυνση της ύλης”, εξήγησε η υπουργός. Αναφέρθηκε, επίσης, στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, καθώς και στη δυνατότητα συμπλήρωσης παράλληλου μηχανογραφικού. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να εισαχθούν σε πανεπιστημιακά τμήματα μέσω πανελληνίων, είτε σε κάποιο δημόσιο ΙΕΚ με τον βαθμό του απολυτηρίου τους και ορισμένα άλλα κριτήρια. Ο αριθμός των εισακτέων ανά πανεπιστημιακό τμήμα θα ανακοινωθεί στις 15 Μαΐου.

Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι δημοτικά και γυμνάσια θα ξεκινήσουν και πάλι τη δια ζώσης εκπαίδευση στις 10 Μαΐου. Στα μέτρα προστασίας και πρόσληψης θα ισχύει το self test  δύο φορές την εβδομάδα για όλους του μαθητές , εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό των σχολείων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, όπως ανέφερε η κ. Κεραμέως, 9.500 εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί έως σήμερα στο πλαίσιο των αδιάθετων εμβολίων, ενώ από τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό που προσήλθαν για επανέλεγχο μετά τη δήλωση των self test, 1.753 βγήκαν θετικοί.

Όσο αφορά τα πανεπιστήμια, δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για την εξεταστική του εαρινού εξαμήνου.

Τέλος, 367.868 αιτήσεις voucher για αγορά τάμπλετ ή λάπτοπ έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής για ισάριθμους μαθητές, από 4 έως 24 χρονών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα