ΑΘΗΝΑ
19:06
|
26.04.2024
«Το δικαίωμα της ελληνικής μειονότητας της Κριμαίας να επισκέπτεται την Ελλάδα είναι αυτονόητο και η ελληνική κυβέρνηση έχει χρέος να το υπερασπιστεί στα ευρωπαϊκά όργανα…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την σοβαρότατη καταγγελία, σύμφωνα με την οποία οι κυρώσεις που επιβάλλει η ΕΕ εις βάρος της Ρωσίας εμποδίζει και τους Έλληνες της Κριμαίας να επισκεφτούν τα πάτρια έκανε, με ανακοίνωσή της οι «Ελληνική Λέσχη Φίλων της Κριμαίας». Στην ανακοίνωσή τους αναφέρονται αναλυτικά στην αδιανόητη κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί λόγω των κυρώσεων, και μάλιστα εν όψει Πάσχα και καλοκαιριού, και ζητούν να υπάρξει άμεση παρέμβαση στην ΕΕ ώστε να σταματήσει η παράλογη αντιμετώπιση των συμπατριωτών μας από πλευράς του ελλαδικού κράτους.

Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως ακολούθως:

«Οι Έλληνες της Κριμαίας έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να επισκέπτονται την Ελλάδα

«Η αγάπη των Ρώσων για την πατρίδα μας αποτυπώνεται εμπράκτως, στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Επανάστασης του 1821, αλλά θα έλεγα και στις προσπάθειες τις οποίες από κοινού καταβάλλουμε προκειμένου να απελευθερώσουμε τις τουριστικές μετακινήσεις και να απλοποιήσουμε τις διατυπώσεις».
Αυτά δήλωσε ο ίδιος ο υπ. Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, στη διάρκεια της επίσκεψής του στη ρωσική πρωτεύουσα. Όλα φαίνονται να είναι καλά όταν συζητάμε πώς θα αποκομίσουμε κέρδη. Όμως με τα χρέη μας…
Ο Έλληνας υπουργός διαπίστωσε άλλη μια φορά την αγάπη των Ρώσων για τους Έλληνες και την επικαλέστηκε κιόλας για να αυξήσει τις τουριστικές ροές στη χώρα μας. Όμως φάνηκε να ξεχνά ένα κομμάτι της Ρωσικής Ομοσπονδίας, την Κριμαία, στην οποία ζουν όχι μόνο Ρώσοι που αγαπάνε την Ελλάδα, αλλά και επίσημα αναγνωρισμένη ελληνική μειονότητα, που δεν έχει καμία ελπίδα να επισκεφτεί τη μακρινή της πατρίδα. 
Οι κυρώσεις που έχει επιβάλλει η ΕΕ, έχουν φροντίσει γι’ αυτό. Και η ελληνική πολιτική ηγεσία ακολουθεί, όπως πάντα, τυφλά τις αλλότριες επιταγές, σαν να πρόκειται για εντολές αφεντικών, υποβιβάζοντας έτσι τη σχέση της Ελλάδας από συμμαχική σε αποικιοκρατική. 
Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση, στην περίπτωση της Κριμαίας, η πολιτική των κυρώσεων της ΕΕ δεν εξυπηρετεί κανένα ευρωπαϊκό συμφέρον, αντίθετα μόνο προσθέτει προβλήματα και διχασμούς στη γηραιά και απόλυτα ταλαιπωρημένη από τέτοιες πολιτικές, ήπειρο. Τα μόνα συμφέροντα που μπορεί να εξυπηρετεί είναι αυτά των κοντόφθαλμων και ξεπερασμένων πια πολιτικών των υπερατλαντικών «συμμάχων», που τις υπαγορεύουν. 
Για την εξυπηρέτηση αυτών των συμφερόντων και μόνο, ξένων και για την Ελλάδα και συνολικά για την Ευρώπη, η ελληνική πολιτική ηγεσία καταδικάζει ένα κομμάτι του ελληνισμού σε απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα…..
«Εμείς δεν λέμε ελληνόφωνοι, λέμε Έλληνες και είναι περήφανοι για την καταγωγή τους», δήλωσε για την ελληνική μειονότητα της περιοχής ο κ. Μουράτοφ (Αντιπρόεδρος της Κριμαίας) σε πρόσφατη συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σε γνωστό ελληνικό site. Η Κριμαία δίνει στους Έλληνες της περιοχής, τη δυνατότητα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία και τη δυνατότητα ανάπτυξης του πολιτισμού και των παραδόσεών μας, ενώ ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος της περιοχής είναι Πρόεδρος του Ρώσο-Ελληνικού Συνδέσμου Φιλίας. Αυτό κάτι θα έπρεπε να σημαίνει για την ελληνική κυβέρνηση.
Η Ελλάδα έχει το ξεχωριστό προνόμιο να ενώνει τους λαούς και τους πολιτισμούς. Με την ξεχωριστή της θέση στο χάρτη, στο σταυροδρόμι των λαών και των δρόμων τους. Με τον μεγάλο πολιτισμό της, που έχει συνδιαμορφωθεί με το πέρασμα των αιώνων μέσω συνεχούς και συνεχιζόμενης αλληλεπίδρασης με δεκάδες άλλους πολιτισμούς της περιοχής και ακόμα μακρύτερους. Αλλά κυρίως με τους ανθρώπους της, κομμάτια από τα σπλάχνα της, που ζουν και δημιουργούν σε όλες τις άκρες αυτού του πλανήτη, χωρίς να ξεχνούν την καταγωγή και την ιστορία τους.
Αυτό της το προνόμιο, είναι συνάμα και το χρέος της στην ανθρωπότητα και στην Ευρώπη ειδικότερα. Η Ελλάδα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι κάτι λιγότερο από φορέας ειρήνης, συνεργασίας και συνένωσης των λαών. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να πρεσβεύει κάτι διαφορετικό από μια Ευρώπη που θα σέβεται τις ανάγκες και τα συμφέροντα, αλλά και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών της. Και δεν θα θυσιάζει την ευημερία και την ειρηνική συνύπαρξή τους στο όνομα στενών συμφερόντων και μάλιστα ξένων. 
Το δικαίωμα της ελληνικής μειονότητας της Κριμαίας να επισκέπτεται την Ελλάδα είναι αυτονόητο και η ελληνική κυβέρνηση έχει χρέος να το υπερασπιστεί στα ευρωπαϊκά όργανα και να το κάνει πράξη ΑΜΕΣΑ.»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης κατά του αρχαιοφύλακα μετά τις καταγγελίες

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα