ΑΘΗΝΑ
06:53
|
18.05.2024
Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ιρλανδία και Εσθονία απαιτούν διεξαγωγή των εκλογών σε όλα τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την διεξαγωγή των παλαιστινιακών βουλευτικών εκλογών της 22ας Μαίου και των προεδρικών της 31ης Ιουλίου στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ καθώς και σε όλα τα άλλα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη απαίτησαν απόψε με κοινή ανακοίνωση που κυκλοφόρησαν στην έδρα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, πέντε ευρωπαϊκές χώρες.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι πρεσβευτές Εσθονίας, Γαλλίας, Βελγίου, Γερμανίας και Ιρλανδίας,με την Ιρλανδή διπλωμάτη, Μπάϊρν Νέισον, να εκφράζει, με ανάρτησή της στο Τουίτερ, “έντονη ανησυχία” και για τις εξώσεις Παλαιστινίων από τις ισραηλινές κατοχικές αρχές σε κατεχόμενες περιοχές της Δυτικής Όχθης.

“Καλούμε τις ισραηλινές αρχές να διευκολύνουν την διεξαγωγή εκλογών σε όλα τα παλαιστινιακά εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, προς ευθυγράμμιση με τις δεσμεύσεις των Συμφωνιών του Όσλο, όπως επίσης και να διευκολύνουν την συμμετοχή διεθνών παρατηρητών σε όλα τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη” αναφέρει η ανακοίνωση των Ευρωπαίων πρεσβευτών.

Νωρίτερα Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι μιλώντας στην ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post ανέφεραν το “πραγματικό δίλημμα” που αντιμετωπίζει ο Παλαιστίνιο πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς επειδή, εάν ακυρώσει τις εκλογές, θα κατηγορηθεί από τους πολιτικούς του αντιπάλους πως στερεί από τους Παλαιστίνιους την ευκαιρία να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους. Εάν από την άλλη πραγματοποιήσει τις εκλογές σε όλες τις περιοχές εκτός της Ιερουσαλήμ,”τότε θα κατηγορηθεί πως υποκύπτει στις εντολές του Ισραήλ”.

Χτες ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Σταγιέχ είχε καλέσει τη Βρετανία (πρώην αποικιοκρατική δύναμη στην περιοχή) να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση στο Ισραήλ ώστε να επιτρέψει τη διεξαγωγή των παλαιστινιακών βουλευτικών εκλογών της 22ας Μάη και των προεδρικών εκλογών της 31ης Ιούλη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με κλείσιμο της πόρτας στην Ε.Ε. απειλεί τα Σκόπια ο Μητσοτάκης

Ο Σάντεθ θα καθυστερήσει την αναγνώριση της Παλαιστίνης

Στην Ελλάδα τη Δευτέρα 20/5 ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου

Όρμπαν: Μεταξύ ζωής και θανάτου ο Ρόμπερτ Φίτσο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα