ΑΘΗΝΑ
12:12
|
05.05.2024
Προσπάθησε να μειώσει τους κινδύνους που επισείουν και για τον ισραηλινό λαό οι επιδρομές του Ισραήλ στη Συρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός στρατηγός Κένεθ Μακένζι μιλώντας το απόγευμα στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών της αμερικανικής Γερουσίας προσπάθησε να υποβαθμίσει την επικίνδυνη ρήψη συριακού πυραύλου στην καρδιά του Ισραήλ σήμερα το πρωί ως αποτέλεσμα αντίδρασης της συριακής αεράμυνας σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Η προσπάθεια του Αμερικανού στρατηγού είχε προφανή στόχο να αποκρύψει ή να μειώσει τους κινδύνους που επισείουν και για τον ισραηλινό λαό οι γκανγκστερικές επιδρομές της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία υποστηρίζοντας ότι ο συριακός αντιαεροπορικός πύραυλος που έπεσε σήμερα πριν τα χαράματα κοντά στο ισραηλινό “μυστικό” πυρηνικό συγκρότηταμ στη Ντιμόνα της ερήμου Νεγκέβ ήταν αποτέλεσμα της …”συριακής ανικανότητας”.

“Το περιστατικό αντανακλά την ανικανότητα της συριακής αεράμυνας, ως απάντηηση σε ισραηλινές επιδρομές στόχων στη Συρία. Δεν πιστεύω ότι ήταν εσκεμμένη επίθεση αλλά μάλλον έλλειψη ικανότητας” είπε κατά λέξη ο Αμερικανός στρατηγός.

Νωρίτερα εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είχε δηλώσει πως ο πύραυλος της συριακής αεράμυνας που εξερράγη εντός ισραηλινής επικράτειας είχε εκτοξευθεί στη διάρκεια προηγούμενης επιδρομής, αλλά έχασε τον στόχο και έφθασε ως την περιοχή Ντιμόνα.

Το ισραηλινό πυρηνικό πρόγραμμα

Εσκεμμένη ή όχι, η ρίψη και η έκρηξη του συριακού πυραύλου κοντά στην περιοχή του ισραηλινού στρατιωτικού πυρηνικού προγράμματος στη Ντιμόνα αναδεικνύει τους κινδύνους που ελλοχεύει για την ευρύτερη περιοχή το ισραηλινό πυρηνικό πρόγραμμα, που είναι υπαρκτό και επικίνδυνο παρά την επιμελή προσπάθεια όλων των ισραηλινών κυβερνήσεων να αποφύγουν την παραδοχή ύπαρξης του προγράμματος που είχε αποκαλύψει το 1986 ο Μορντεχάι Βανουνού, επί χρόνια τεχνικός στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών της Ντιμόνα, που αποκάλυψε τα πυρηνικά μυστικά του Ισραήλ στους Sunday Times.

Την ίδια χρονιά ο Βανουνού απήχθη από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες στη Ρώμη και μεταφέρθηκε στο Ισραήλ όπου δικάστηκε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 ετών.

Αξίζει τέλος να επισημανθεί το γεγονός πως το συμβάν καταγράφεται σε μία περίοδο κατά την οποία το Ισραήλ αντιτίθεται σφόδρα στην πραγματοποίηση των έμμεσων συνομιλιών Αμερικανών και Ιρανών στη Βιέννη για την διατήρηση της διεθνούς συμφωνίας του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, το οποίο, σημειωτέον, είναι αμιγώς ειρηνικό και αφορά την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του Ιράν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ιρανός ΥΠΕΞ: Η διεθνής πίεση στο Ισραήλ χαράσσει τον δρόμο της εκεχειρίας

Τούρκος ΥΠΕΞ: Η μουσουλμανική κοινότητα πρέπει να στηρίξει την Παλαιστίνη

Αντιπρόσωπος της ΛΔΚ στον ΟΗΕ: Αυτοκαταστροφικές οι κυρώσεις στην χώρα

Βρετανία: Συντριπτική ήττα των Συντηρητικών στις τοπικές εκλογές-Κερδίζουν έδαφος οι Εργατικοί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα