ΑΘΗΝΑ
13:28
|
12.05.2024
Φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό αφήνοντας πίσω του 391.000 εξαπατημένους επενδυτές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ιδρυτής της τουρκικής εταιρείας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Thodex, Φαρούκ Φατίχ Οζέρ, φέρεται να έχει διαφύγει από την Τουρκία με 2 δισεκατομμύρια δολάρια στον “κορβανά” του, αφήνοντας πίσω του περίπου 391.000 εξαπατημένους επενδυτές. 

Σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Habertürk, ο Οζέρ εγκατέλειψε την Τουρκία αεροπορικώς στις 20 Απριλίου, ενώ προηγουμένως είχε απενεργοποιήσει τους λογαριασμούς του στο Instagram και στο Twitter.

Η αστυνομία εισέβαλε στα κεντρικά γραφεία της Thodex και ξεκίνησε έρευνα για την εταιρεία σχετικά με τη δημιουργία εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη απάτης, καθώς θεωρείται ότι ο Οζέρ καταχράστηκε τις επενδύσεις περίπου 391.000 χρηστών.

Η Thodex προκάλεσε κύμα οργής στους χρήστες που δεν είχαν πλέον πρόσβαση στα ψηφιακά τους στοιχεία όταν σταμάτησε απότομα τις συναλλαγές της στις 21 Απριλίου.

Σε μια αόριστη δήλωσή της στον ιστότοπο του ανταλλακτηρίου, ανέφερε ότι εξωτερικές επενδύσεις θα εξυπηρετούσαν καλύτερα τους πελάτες της. Οι υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές για περίπου πέντε εργάσιμες ημέρες κατά την ολοκλήρωση της μεταφοράς μετοχών, συνεχίζει η ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι οι χρήστες δεν έχουν λόγο να ανησυχούν για τις επενδύσεις τους.

“Ανακαλύψαμε ότι το χρηματιστήριο είχε μηνιαίο όγκο συναλλαγών περίπου 100 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών, το οποίο είναι περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Εκτιμούμε ότι περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια εξαφανίστηκαν. Αυτή είναι η μεγαλύτερη περίπτωση απάτης στην ιστορία της χώρας”, ανέφερε ο Ογούζ Εβρέν Κιλίτς, ένας από τους συνηγόρους των θυμάτων, 

Στις 22 Απριλίου, κυκλοφόρησε φωτογραφία του Οζέρ από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, επιβεβαιώνοντας τις φήμες της φυγής του και της κατάχρησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπελγκόροντ: Νεκροί και δεκάδες εγκλωβισμένοι στα ερείπια πολυκατοικίας

Ισραηλινά τανκς εισέβαλαν στο προσφυγικό στρατόπεδο της Τζαμπάλια

Ρόδος: Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις η Πυροσβεστική

Μαζικός βομβαρδισμός του Μπέλγκοροντ από τις Ουκρανικές δυνάμεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα