ΑΘΗΝΑ
19:26
|
26.04.2024
Εκατοντάδες εργαζόμενοι στην ιταλική αεροπορική εταιρία, Αλιτάλια (Alitalia), πραγματοποίησαν απόψε τετράωρη στάση εργασίας έξω από το διεθνές αεροδρόμιο της Ρώμης, Φιουμιτσίνο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στην ιταλική αεροπορική εταιρία, Αλιτάλια (Alitalia), πραγματοποίησαν απόψε τετράωρη στάση εργασίας έξω από το διεθνές αεροδρόμιο της Ρώμης, Φιουμιτσίνο, καταγγέλλοντας κυβέρνηση και ΕΕ πως προσπαθούν να καταστρέψουν τον εθνικό αερομεταφορέα των Ιταλών.

Alitalia cancels more than 300 flights due to strike

Η ιταλική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι διαπραγματεύεται αυτή την περίοδο με την ΕΕ ένα σχέδιο “διάσωσης” της Αλιτάλια που (όπως πολλές άλλες αεροπορικές εταιρίες) έχει υποστεί τεράστιες οικονομικές ζημιές λόγω καθήλωσης των περισσότερων αεροπλάνων εδώ και ένα χρόνο.

Οι πληροφορίες ιταλικών ΜΜΕ και διεθνών πρακτορείων αναφέρουν πως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται το είδος της “βοήθειας” που μπορεί να προσφέρει στην Αλιτάλια με την ΕΕ να απαιτεί σκληρούς όρους όπως διάλυση της εταιρίας και δημιουργία μικρότερης με το όνομα, ΙΤΑ, εκχώρηση των δικαιωμάτων που έχει στο αεροδρόμιο του Μιλάνου, στη διαχείριση της μεταφοράς αποσκευών και επισκευής αεροσκαφών.

Η προτεινόμενη “ΙΤΑ” θα έχει σαφώς μικρότερο προσωπικό (αυτό σημαίνει απολύσεις εκατοντάδων ατόμων, στην καλύτερη περίπτωση) αλλά και λιγότερα δρομολόγια εντός και εκτός Ιταλίας.

Ο Φάμπιο Φράτι, μιλώντας εκ μέρους του σωματείου USB, διαβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι στην Αλιτάλια δεν θα δεχθούν τις απολύσεις λέγοντας πως οι υπάλληλοι της εταιρίας “είναι το σύμβολο αυτής της χώρας, το σύμβολο της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας αυτού του έθνους”.

Alitalia workers to strike November 25

Οι εργαζόμενοι της Αλιτάλια κινητοποιούνται εδώ και βδομάδες σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας υποδεικνύοντας στην κυβέρνηση Ντράγκι την κρατική βοήθεια που έχουν δώσει άλλες κυβερνήσεις χωρών-μελών της ΕΕ σε αεροπορικές εταιρίες που υποφέρουν από τις δυσμενείς οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Η αποψινή τετράωρη εργασία οδήγησε στην ακύρωση 40 πτήσεων.

Alitalia workers reject rescue plan, pressuring Rome to step in | Reuters
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα