ΑΘΗΝΑ
15:14
|
26.04.2024
H συμφωνία αποτελεί το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει υπογραφεί για την προμήθεια εμβολίων παγκοσμίως.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κλείσει τις επόμενες ημέρες κολοσσιαία συμφωνία προμήθειας εμβολίων με τις εταιρείες Pfizer-BioNTech για την αγορά 1,8 δισεκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου τους κατά της Covid-19, δήλσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

“Εργαζόμαστε μαζί με τις Biontech/Pfizer επί νέου συμβολαίου”, είπε η πρόεδρος της Κομισιόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

“Αυτή η συμφωνία θα εξασφαλίσει 1,8 δισεκατομμύριο δόσεις για την περίοδο 2021-2023. Θα επισφραγιστεί τις προσεχείς ημέρες. Θα διασφαλίσει τις αναγκαίες δόσεις για την χορήγηση ενισχυτικών δόσεων που θα αυξήσουν την ανοσία”, ανέφερε.

Νωρίτερα, Ευρωπαίος αξιωματούχος είχε μεταφέρει την είδηση στο Reuters, τονίζοντας ότι αποτελεί το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει υπογραφεί για εμβόλια παγκοσμίως.

Η εν λόγω συμφωνία επαρκεί για την κάλυψη του πληθυσμού των 450 εκατομμυρίων κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα δύο χρόνια.

Είναι το τρίτο συμβόλαιο που υπογράφεται ανάμεσα στην Ένωση και τις δύο εταιρείες, οι οποίες έχουν ήδη δεσμευθεί στην προμήθεια 600 εκατομμυρίων δόσεων αυτόν το χρόνο βάσει των δύο προηγούμενων συμβολαίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα