ΑΘΗΝΑ
14:22
|
05.05.2024
Ένα πετρελαιοφόρο έπιασε φωτιά μετά από πιθανή επίθεση με drone έξω από τις ακτές της Συρίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια φερόμενη επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος άφησε ένα πετρελαιοφόρο να φλέγεται έξω από τις ακτές της Συρίας, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας. Μη επιβεβαιωμένες αναφορές δείχνουν ότι το δεξαμενόπλοιο ήταν Ιρανικό.

Οι πυροσβέστες έσβησαν γρήγορα τη φωτιά, η οποία απειλούσε μία από τις δεξαμενές του σκάφους, ανέφερε το αραβικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας το Σάββατο.

Το υπουργείο πετρελαίου της Συρίας είχε αρχικά αναφέρει την πυρκαγιά στο δεξαμενόπλοιο, με αξιωματούχους να λένε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι το πλοίο δέχθηκε επίθεση από ένα drone που προήλθε από τα νερά του Λιβάνου. Πέραν αυτού, σύμφωνα με αναφορές, το δεξαμενόπλοιο ήταν ιρανικής προέλευσης, αν και αυτό δεν μπορούσε να επαληθευτεί αμέσως.

Η πυρκαγιά σβήστηκε λίγο μετά, ανέφεραν αξιωματούχοι της Συρίας.

Το δεξαμενόπλοιο βρισκόταν έξω από την ακτή της Μπανιγιάς τη στιγμή της υποτιθέμενης επίθεσης. Η Μπανιγιάς είναι ένας σημαντικός τερματικός σταθμός πετρελαίου της Συρίας. Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από την ακτή δείχνουν μια παχιά στήλη καπνού να αυξάνεται από το φαινομενικά χτυπημένο σκάφος.

Το Ισραήλ και το Ιράν αλληλοκατηγορούνται ότι στοχεύουν ο ένας τα πλοία του άλλου στην περιοχή τους τελευταίους μήνες. Το Ισραήλ παραδέχτηκε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι στόχευσε τουλάχιστον ένα ιρανικό πλοίο, ένα στρατιωτικό φορτηγό πλοίο.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ανάληψη ευθύνης από την Χεζμπολάχ για πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

Το Ισραήλ αποφάσισε να κλείσει το Al Jazeera στην επικράτειά του

ΗΠΑ: Αναμένεται το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα