ΑΘΗΝΑ
05:39
|
27.04.2024
Το επενδυτικό σχέδιο της ΤΟΤΑΛ στη Μοζαμβίκη ήταν ύψους 20 δισ. δολαρίων αλλά "παγώνει" μετά τις φονικές επιθέσεις τζιχαντιστών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επικαλούμενη λόγους “ανωτέρας βίας” η γαλλική πολυεθνική εταιρία Ενέργειας ΤΟΤΑΛ αποφάσισε σήμερα την επ΄αόριστον αναβολή των εργασιών σε μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου που είχε αναλάβει στη βόρεια επαρχία Κάμπου Ντελγάδου της Μοζαμβίκης με στόχο την ετήσια παραγωγή περίπου 13 εκατομμυρίων τόνων φυσικού αερίου και την 25ετή εκμετάλλευσή του με αντάλλαγμα την χορήγηση αποζημίωσης 100 δισ δολαρίων στην κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας.

Η ΤΟΤΑΛ είχε ξεκινήσει ήδη επενδύσεις περίπου 3,9 δισ. δολαρίων και η αναγκαστική αποχώρησή της από την περιοχή συνιστά πλήγμα για τις επιχειρήσεις της στην ευρύτερη νότια Αφρική.

Image

Αφορμή για την απόφαση έδωσαν οι φονικές επιθέσεις τζιχαντιστών σε πόλη της επαρχίας Κάμπου Ντελγάδου.

Η δράση των τζιχαντιστών ενθαρρύνθηκε από την εμφάνιση της γαλλικής πολυεθνικής στην περιοχή και τις επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων αλλά και από την αδιαφορία και διαφθορά των τοπικών και κεντρικών αρχών που άφησαν τον πληθυσμό της περιοχής να μαστίζεται από την φτώχεια.

Υπολογίζεται ότι από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στην πόλη Πάλμα στις 27 Μαρτίου σκοτώθηκαν πάνω από 2780 άνθρωποι (οι περισσότεροι άμαχοι) και εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους 700.000 άλλοι.

Image
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα