ΑΘΗΝΑ
22:04
|
26.04.2024
Ανοιχτή η Ε.Ε. σε επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί με σκευάσματα εγκεκριμένα από τον ΕΜΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, διαβεβαίωσε πως η ΕΕ είναι έτοιμη να κάνει δεκτούς τους επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού με σκεύασμα που έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Ειδικότερα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τόνισε σε συνέντευξή της στους New York Times ότι τα 27 κράτη μέλη θα δέχονται, χωρίς κανέναν όρο, όλους όσοι έχουν εμβολιαστεί με σκευάσματα που έχουν εγκριθεί” από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Σημειώνεται πως ο EMA έχει εγκρίνει και τα τρία εμβόλια που χορηγούνται στις ΗΠΑ (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca/Oxford και Johnson & Johnson).

“Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τον EMA”, πρόσθεσε η φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας πως αυτό θα επιτρέψει ελευθερία κίνησης, στα ταξίδια προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επικεφαλής της Κομισιόν δεν ανακοίνωσε ποιά θα είναι η ημερομηνία “ανοίγματος” των επισκέψεων των Αμερικανών πολιτών στην Ε.Ε., υπογραμμίζοντας πως τα ταξίδια μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ θα εξαρτηθούν “από την επιδημιολογική κατάσταση”.

Tην ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ βρίσκονται επί εβδομάδες σε προχωρημένες συζητήσεις για την κατάρτιση πιστοποιητικών εμβολιασμού που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αμερικανική εφημερίδα, οι ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Κροατία που καλωσορίζουν εκατομμύρια Αμερικανούς κάθε καλοκαίρι, είναι έτοιμες να να ανοίξουν ξανά στην αμερικανική αγορά.

Yπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει επίσημα ο τουρισμός και στην Ελλάδα για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί και διαθέτουν αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Από τον Ιούνιο αναμένεται μάλιστα να τεθεί σε εφαρμογή το “πράσινο διαβατήριο”, για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών στην Ευρώπη, θέση στην οποία συμφώνησε και η Ελλάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα