ΑΘΗΝΑ
09:19
|
25.04.2024
Σε εξέλιξη η πρώτη φάση κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους, η οποία ολοκληρώνεται στα τέλη Μαΐου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το χάπι της Pfizer, το οποίο φέρεται να προλαμβάνει τη νόσο Covid-19,  αναμένεται να είναι διαθέσιμο για ευρεία χρήση εντός του τρέχοντος έτους εάν στεφθούν με επιτυχία οι πρώτες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Βέλγιο.

Ειδικός που επικαλείται η βρετανική “Daily Mail” δήλωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν διαθέσιμα συγκεκριμένα φάρμακα εκτός από εμβόλια που να μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη λοίμωξης Covid-19, ωστόσο η Pfizer μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και σε αυτό το πεδίο.

Το αντιιικό φάρμακο, που ονομάζεται PF-07321332, θα μπορούσε να χορηγηθεί για να εμποδίσει την σοβαρή λοίμωξη σε άτομα που έχουν αρχίσει να εμφανίζουν συμπτώματα. Περίπου 60 άτομα συμμετέχουν επί του παρόντος στην πρώτη φάση της δοκιμής της Pfizer  για το PF-07321332, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 25 Μαΐου.

Μετά από αυτό, εάν το χάπι αποδειχθεί ασφαλές, θα γίνουν δοκιμές μεγαλύτερης κλίμακας, με περισσότερα άτομα, ώστε να αποδειχθεί ότι σίγουρα εμποδίζει από την ανάπτυξη της νόσου Covid-19, κάτι που έχουν ήδη δείξει οι εργαστηριακές δοκιμές, οι οποίες κάνουν λόγο για “ισχυρή αντιική δραστηριότητα”.

Το φάρμακο αυτό λειτουργεί κολλώντας σε συγκεκριμένα ένζυμα που χρησιμοποιεί ο ιός για να αναπαραχθεί και ως εκ τούτου τον αναγκάζει να σταματήσει να πολλαπλασιάζεται και, κατ’ επέκταση, να εξαπλωθεί. Η Pfizer δεν έχει βρει στοιχεία για παρενέργειες στις δοκιμές που έχει κάνει σε ζώα και τώρα θα εξετάσει πώς επηρεάζει τους ανθρώπους, σε μια μικρή δοκιμή σε υγιείς ανθρώπους. Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση θα συστήσει ειδική ομάδα εργασίας για τον εντοπισμό και την αγορά αντιικών φαρμάκων για τη θεραπεία της νόσου Covid-19 στο σπίτι το αργότερο μέχρι φέτος το φθινόπωρο.

Πηγή: Daily Mail

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Σύστημα κινητής τηλεφωνίας στη Σελήνη σχεδιάζει η NASA με τη Nokia

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα