ΑΘΗΝΑ
01:31
|
31.07.2021
Εκτιμούν πως τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων και ανακοινώνουν από αύριο άνοιγμα της πλατφόρμας για άτομα ηλικίας 30 ως 39 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσαν το απόγευμα τα νεώτερα στοιχεία γύρω από τους εμβολιασμούς με ِAstraZeneca και Johnson&Johnson καθώς επίσης και το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις επόμενες ηλικιακές ομάδες με στόχο τον άμεσο εμβολιασμό τους.

Η Μαρία Θεοδωρίδου αναφερόμενη στις παρενέργειες με το  εμβόλιο της Johnson & Johnson και την προσωρινή παύση της χορήγησής του λόγω των θρομβωτικών επεισοδίων στις ΗΠΑ ανέφερε πως υπήρξαν μόλις 15 περιπτώσεις σε σύνολο 7,9 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου. Πρόσθεσε πως αφορούσαν γυναίκες 18 έως 49 ετών με μέση ηλικία τα 37 χρόνια. Από τα 15 αυτά περιστατικά, τα 13 ήταν σε αυτή την ηλικία και τα δύο σε ηλικία άνω των 50 ετών, ενώ ο χρόνος εμφάνισης των συμπτωμάτων ήταν έως δύο εβδομάδες μετά το εμβόλιο.

Μέχρι να προκύψουν τελικά στοιχεία για το AstraZeneca είναι προτιμότερο οι έγκυες να κάνουν εμβόλια MRNA είπε η Μ. Θεοδωρίδου, διαβεβαιώνοντας ότι “ακόμα κι αν έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα”. Πρόσθεσε πως εκτιμάται πως τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων αναφορικά με τα σπάνια θρομβωτικά επεισόδια.

Ποιες πλατφόρμες ανοίγουν τις επόμενες μέρες

Σε ό,τι αφορά την πλατφόρμα των εμβολιασμών ανακοινώθηκε πως από την Μεγάλη Τρίτη ανοίγει αυτή για τους πολίτες ηλικίας από 30 ως 39 ετών με το εμβόλιο της ِAstraZeneca και από τη Μεγάλη Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες ηλικίας 40-44 ετών.

Από το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα από τα άτομα ηλικίας μεταξύ 45 και 49 ετών.

Ανακοινώθηκε πως από τον Μάιο θα λειτουργήσουν 1.500 νέα εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα και πως θα προστεθούν και άλλα στη συνέχεια ώστε μέσα στους επόμενους δύο μήνες να έχουν επιτευχθεί οι μεγαλύτεροι στόχοι της επιχείρησης “Ελευθερία”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στα 2.845 τα κρούσματα, 12 θάνατοι και 165 διασωληνωμένοι

Καύσωνας: Έκτακτα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους

Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για παιδιά άνω των 12 ετών

Ισραήλ: Με κορονοϊό πλήρως εμβολιασμένοι υγειονομικοί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα