ΑΘΗΝΑ
20:10
|
19.04.2024
Η έρευνα ξεκίνησε στα τέλη Ιανουαρίου μετά την ξαφνική αύξηση κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην πόλη Μανακόρ της Μαγιόρκας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία της Ισπανίας συνέλαβε έναν 40χρονο άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για ηθελημένη μετάδοση του νέου κορονοϊού σε 22 άτομα στην πόλη Μανακόρ στο νησί της Μαγιόρκας. Σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία ο συλληφθείς εμφανιζόταν στην εργασία του και σχεδόν καθημερινά επισκεπτόταν γυμναστήριο ενώ γνώριζε πως ήταν συμπτωματικός και θα έπρεπε να τεθεί σε αυτοαπομόνωση.

Η έρευνα της Εθνικής Αστυνομίας ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, αφού καταγράφηκε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην πόλη Μανακόρ. Τότε, κυκλοφορούσε η πληροφορία ότι ένας εργαζόμενος είχε μολυνθεί αλλά “έκρυβε την ασθένειά του”, ανέφερε η αστυνομία. Σύμφωνα με τις αρχές ο 40χρονος ύποπτος εμφάνισε συμπτώματα στον χώρο εργασίας του και οι συνάδελφοί του, του ζήτησαν να εξεταστεί και να επιστρέψει στο σπίτι του. Ο ύποπτος μετέβη σε διαγνωστικό κέντρο την επομένη για να κάνει μοριακό τεστ, PCR. Αντί να περιμένει τα αποτελέσματα, πήγε κανονικά την επόμενη ημέρα στη δουλειά και στο γυμναστήριό του με 40 πυρετό.

Μάλιστα, φέρεται να κατέβαζε σκόπιμα τη μάσκα του όταν έβηχε και φέρεται να έλεγε στους συναδέλφους του: “Θα σας κολλήσω όλους κορονοϊό”. Αφού έμαθε, αργά την ημέρα εκείνη, ότι ήταν θετικός, οι συνάδελφοί του πήγαν και αυτοί να εξεταστούν. Πέντε από αυτούς βρέθηκαν θετικοί και μόλυναν πολλά μέλη της οικογένειάς τους, μεταξύ των οποίων και τρία βρέφη ενός έτους. Μολύνθηκαν επίσης τρεις άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί του στο γυμναστήριο και μετέδωσαν τον ιό στους οικείους τους. Κανείς δεν χρειάστηκε να κάνει εισαγωγή για νοσηλεία σε νοσοκομείο αναφοράς Covid.

Δεν είναι το πρώτο περιστατικό εσκεμμένης απόπειρας μετάδοσης του κορονοϊού. Τον περασμένο Μάρτιο άνδρας στην Ολλανδία καταδικάστηκε σε δεκάμηνη φυλάκιση γιατί έβηξε σκόπιμα πάνω σε αστυνομικούς που τον είχαν σταματήσει για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας. Ο νεαρός ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και δήλωσε στους αστυνομικούς ότι έχει κορονοϊό. Ωστόσο, το μοριακό τεστ έδειξε ότι ήταν αρνητικός. Η κατηγορία βάσει της οποίας καταδικάστηκε ήταν “απειλή θανάτου” και “επίθεση”. Ο δικαστής ανέφερε ότι η απόφαση είναι παραδειγματική, για όσους σκέφτονται να βλάψουν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του κράτους.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό στις 20 και 21 Απριλίου

Πύργος: Τραυματίστηκε 19χρονος σε αιματηρή συμπλοκή μαθητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα