ΑΘΗΝΑ
15:00
|
26.04.2024
Αναστάτωση στην Ντάουνινγκ Στριτ μετά την αποκάλυψη της εμπρηστικής δήλωσης Τζόνσον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Όχι άλλα lockdown. Ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες!”. Αυτή φέρεται να ήταν η εμπρηστική δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού, κατά Μπόρις Τζόνσον, τον περασμένο Οκτώβριο κατά την διάρκεια σύσκεψης στην Ντάουνινγκ Στριτ, αναφέρει η DailyMail.

Η σκληρή δήλωση φέρεται να έγινε από τον Μπορίς Τζόνσον όταν είχε τεθεί θέμα επιβολής ενός τρίτου lockdown, με τον υπουργό Επικρατείας Μάικλ Γκόουβ να τον προειδοποιεί τότε για τις σοβαρές συνέπειες που θα είχε στη δημόσια υγεία μία ενδεχόμενη άρνησή του.

Η Ντάουνινγκ Στριτ από την πλευρά της διέψευσε κατηγορηματικά  ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός προέβη σε αυτό το σχόλιο, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα ακόμη “ψέμα”. Ωστόσο, η αντιπολίτευση ζήτησε δημόσια τοποθέτηση και εξηγήσεις από τον Μπόρις Τζόνσον.

Πηγή προσκείμενη στον υπουργό Επικρατείας Μάικλ Γκόουβ, που ήταν παρών στη σύσκεψη, κατηγορεί τον Τζόνσον ότι είπε: “Όχι άλλα γαμ… lockdown. Ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες!”.

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Μάικλ Γκόουβ φέρεται να είχε προειδοποιήσει τον Τζόνσον ότι χωρίς ένα νέο lockdown τα νοσοκομεία δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν και ότι πολίτες θα πέθαιναν στους διαδρόμους των νοσοκομείων.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι εικάζουν ότι πίσω από την καταγγελία βρίσκεται ο πρώην σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος έχει αποπεμφεί από την κυβέρνηση Τζόνσον τον Νοέμβριο.

Τότε, πηγές είχαν δηλώσει στον Γκάρντιαν ότι ο Τζόνσον αποφάσισε την απόλυση του Ντομ γιατί έμαθε ότι Κάμινγκς του σκάβει τον λάκκο.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Κάμινγκς είχε γράψει στην ιστοσελίδα του ότι ο Τζόνσον είχε ένα “μυστικό σχέδιο” να ζητήσει από δωρητές του Συντηρητικού Κόμματος να καλύψουν τα έξοδα ανακαίνισης του διαμερίσματός του στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Κάμινγκς έγραψε ότι είχε απαντήσει στον πρωθυπουργό πως κάτι τέτοιο θα ήταν “ανήθικο, ανόητο, πιθανώς παράνομο” και προθυμοποιήθηκε να καταθέσει όσα γνωρίζει σχετικά σε κοινοβουλευτική επιτροπή.

Η Ντάουνινγκ Στριτ απάντησε ότι η ανακαίνιση που φέρεται να κόστισε περίπου 200.000 λίρες πληρώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ωστόσο, η αντιπολίτευση της χώρας ζητά να παρουσιαστούν στοιχεία για τις δαπάνες και το Εργατικό Κόμμα αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις με έκτακτη ερώτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα