ΑΘΗΝΑ
03:38
|
26.04.2024
658 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ και 25 κατά – Ανοίγει ο δρόμος για τη σύλληψή του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπέρ της άρσης ασυλίας  του Γιάννη Λαγού τάχθηκε η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην ψηφοφορία, 658 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ και 25 κατά. Η ψηφοφορία έγινε το απόγευμα της Μ. Δευτέρας και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί.

Ως εκ τούτου, ανοίγει ο δρόμος για να οδηγηθεί στη φυλακή ο εκλεγμένος με τη Χρυσή Αυγή ευρωβουλευτής, ο οποίος παρέμενε ελεύθερος- λόγω της ασυλίας- έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση της δίκης. Ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών, χωρίς αναστολή, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Χθες Μεγάλη Δευτέρα αποκλειστικές πληροφορίες της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας TVXS ανέφεραν πως ο ακροδεξιός βουλευτής της εγκληματικής οργάνωσης μετέβη σε διαγνωστικό κέντρο Covid του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και υποβλήθηκε σε τεστ, όπως κάνουν όλοι όσοι ετοιμάζονται να αναχωρήσουν στο εξωτερικό. Ο Γιάννης Λαγός φέρεται να υπέβαλε έγγραφη δήλωση στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΕ ότι θα αναχωρήσει μεθαύριο, Τετάρτη, για τη Νορβηγία.

Την προηγούμενη εβδομάδα υπέρ της άρσης ασυλίας του ψήφισε η επιτροπή JURI (νομικών υποθέσεων), του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε εκείνη την ψηφοφορία, 22 τάχθηκαν υπέρ και 2 κατά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα