ΑΘΗΝΑ
10:20
|
23.04.2024
Ειδικοί ανησυχούν πως τα πραγματικά κρούσματα στη χώρα ξεπερνούν πλέον το μίσό δισεκατομμύριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανησυχία πως τα πραγματικά κρούσματα στην Ινδία ξεπερνούν σήμερα το μισό δισεκατομμύριο και είναι 30πλάσια από τα 17,6 εκατομμύρια κρούσματα που έχουν ήδη καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας εκφράζουν Ινδοί εμπειρογνώμονες και ειδικοί επιστήμονες.

Η ιστοσελίδα του αμερικανικού καναλιού CNN υπενθυμίζει τις πρόσφατες προειδοποιήσεις υγειονομικών και επιστημόνων πως οι επίσημες αναφορές για τα επιβεβαιωμένα (θανατηφόρα και μη) κρούσματα του κορωνοϊού είναι σημαντικά λιγότερες των πραγματικών για διάφορους λόγους, που σχετίζονται με την έλλειψη υποδομών στις υπηρεσίες υγείας, τα ανθρώπινα λάθη και τον χαμηλό αριθμό διαγνωστικών τεστ.

People lined up on Monday to get tested for Covid-19 in Jammu, India. On Sunday and Monday, the country recorded more than half a million new cases, compared with about 11,000 cases per day in the second week of February.

Ο Ραμανάν Λαξμιναράγιαν, διευθυντής του “Κέντρου Δυναμικής, Οικονομίας και Πολιτικής των Ασθενειών στο Νέο Δελχί, αναφέρθηκε σε αυτές τις προειδοποιήσεις και ανησυχίες τονίζοντας πως είναι “κοινό μυστικό” πως υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και θανάτων που δεν καταγράφεται στα επίσημα κρατικά αρχεία των υπηρεσιών υγείας.

A man stands amid burning pyres of Covid-19 victims at a crematorium in New Delhi, India, on April 26.

Χτες, πάντως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ινδία “περισσότερο κι από σπαρακτική” απευθύνοντας έκκληση για την αποστολή εφοδίων ώστε να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά το νέο σφοδρό κύμα πανδημίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα