ΑΘΗΝΑ
06:24
|
02.05.2024
Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει τα δεδομένα τα οποία είναι απαραίτητα για την έγκριση της χρήσης του εμβολίου στη Βραζιλία, δήλωσε o Πεσκόφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει στη Βραζιλία τα δεδομένα τα οποία είναι απαραίτητα για την έγκριση της χρήσης του εμβολίου Sputnik V στη χώρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους σήμερα Τρίτη, μετά την ανακοίνωση του Οργανισμού Υγείας της Βραζιλίας (Anvisa) να απορρίψει την εισαγωγή του ρωσικού εμβολίου στη χώρα.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε επίσης ότι θα συνεχίσει τις επαφές με τη Βραζιλία παρέχοντας επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το ρωσικό εμβόλιο.

“Οι επαφές θα συνεχιστούν, εάν λείπουν ορισμένα δεδομένα, θα παρασχεθούν, δεν θα πρέπει να υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό”, είπε όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την απόφαση απόρριψης της εισαγωγής του Sputnik V στη Βραζιλία από τον αρμόδιο φορέα της χώρας.

Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, τόνισε ότι υπάρχουν αρκετά νέα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Sputnik V είναι το πιο αποτελεσματικό και αξιόπιστο εμβόλιο στον κόσμο.

Ο Πεσκόφ σημείωσε επίσης ότι η παγκόσμια ζήτηση για το ρωσικό εμβόλιο είναι πολύ υψηλή, τονίζοντας ότι αυτό ωθεί όλους όσοι συνδέονται με την παραγωγή και την προώθηση του εμβολίου στο εξωτερικό να εργάζονται όλο το 24ωρο.

Νωρίτερα την Τρίτη, η Anvisa, ο αρμόδιος οργανισμός για την υγεία στη Βραζιλία, απέρριψε την αίτηση για προμήθεια και χρήση του Sputnik V στη χώρα.

Στη συνεδρίαση που διήρκεσε περισσότερο από τέσσερις ώρες, εξατάστηκαν τα συμπεράσματα των εμπειρογνωμόνων του οργανισμού και οι απόψεις τους σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου.

Ο Φερνάντο Μάρκες, επικεφαλής της Uniao Quimica, η οποία εκπροσωπεί το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) στη Βραζιλία, τόνισε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη καθυστέρηση που σημειώνεται στην διαδικασία αξιολόγησης του ρωσικού εμβολίου και κατηγόρησε τον βραζιλιάνικο οργανισμό για εσκεμμένες καθυστερήσεις προς όφελος άλλων κατασκευαστών εμβολίων κατά της COVID-19.

Η Uniao Quimica, υπέβαλε ένα νέο αίτημα εγγραφής στην Anvisa στις 26 Μαρτίου. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι αιτήσεις πρέπει να εξετάζονται εντός επτά ημερών από την ημέρα υποβολής τους. Ωστόσο, η προθεσμία μπορεί να παραταθεί εάν ορισμένα από τα απαιτούμενα έγγραφα δεν έχουν υποβληθεί εγκαίρως. Την επόμενη μέρα της υποβολής του αιτήματος, η Anvisa ανέστειλε τη διαδικασία αξιολόγησης για αόριστο χρονικό διάστημα, λέγοντας ότι δεν έχει λάβει κάποια από τα απαιτούμενα έγγραφα.

Νωρίτερα, η Uniao Quimica είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της για την παραγωγή έως και 8 εκατομμυρίων δόσεων Sputnik V στη Βραζιλία μηνιαίως.

Σήμερα επίσης, Βραζιλιάνος κυβερνήτης αντέδρασε έντονα στην απόφαση της Anvisa, σημειώνοντας πως θα αντιδράσει αποφασιστικά και τονίζοντας ότι η επιστημονική επιτροπή της χώρας έχει κρίνει το ρωσικό εμβόλιο ως ασφαλές.

Πηγή: ΤASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα