ΑΘΗΝΑ
05:50
|
05.05.2024
Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις σχολιάζουν το ύψος του ποσού που ορίζει η νομοθεσία για την προστασία περιβαλλοντικά ευαίσθητων περιοχών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόστιμο 3000 ευρώ επιβλήθηκε στο ριάλιτι του STAR “Greece’s Next Top Model (GNTM) 3” για τα γυρίσματα της σειράς μέσα σε προστατευόμενη περιοχή της Ελαφονήσου.

Οι παραγωγοί προχώρησαν στη χρήση 4Χ4 για τις ανάγκες των γυρισμάτων, γεγονός που πορκάλεσε την έντονη αντίδραση 17 περιβαλλοντικών οργανώσεων, οι οποίες προσέφυγαν κατά του ριάλιτι.

Σύμφωνα με σχετική Εισήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, η κίνηση τροχοφόρων μέσων στις προστατευόμενες αμμοθίνες της Ελαφονήσου αποτελεί παράβαση. Ως εκ τούτου επιβλήθηκε στο ριάλιτι το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Υπενθυμίζεται ότι τα γυρίσματα του GNTM συνιστούσαν σοβαρό περιστατικό κίνησης τροχοφόρων οχημάτων (μοτοσυκλέτες και τζιπ 4Χ4 μεγάλου κυβισμού) με υψηλές ταχύτητες σε προστατευόμενες παραλίες της Ελαφονήσου.

Η περιοχή έχει ενταχθεί στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών του Δικτύου Natura 2000 ως Ζώνη Ειδικής Διατήρησης με την ονομασία “Περιοχή Νεάπολης και Νήσος Ελαφόνησος”.

“Η κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών, που σε αυτή την περίπτωση δεν αδράνησαν, φέρνει τη συγκεκριμένη εταιρεία προ των ευθυνών της και σηματοδοτεί μια θετική εξέλιξη σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της νομοθεσίας για αντίστοιχες περιβαλλοντικές παραβάσεις στη χώρα μας. Το ύψος του προστίμου που ορίζει η νομοθεσία, ωστόσο, εγείρει εύλογα το ερώτημα πόσο τελικά αποτιμάται η προστασία περιβαλλοντικά ευαίσθητων περιοχών στην Ελλάδα και η ζημιά σε σπάνια και απειλούμενα είδη”, σχολιάζουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Πακιστάν καταγράφει τον «πιο βροχερό Απρίλιο» εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα