ΑΘΗΝΑ
21:34
|
10.05.2021
Λιγότερες μολύνσεις αλλά πάνω από 300 νεκροί την ημέρα ανακοινώνονται εδώ και μια εβδομάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε καθολικό λοκντάουν μπαίνει η Τουρκία από τις 29 Απριλίου έως τις 17 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τα νέα περιοριστικά μέτρα περιλαμβάνουν το κλείσιμο των σχολείων, περιορισμό των υπεραστικών μετακινήσεων μείωση στο 50%  της κυκλοφορίας των αστικών συγκοινωνιών και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 19:00 το απόγευμα έως τις 5:00 τα ξημερώματα τοπική ώρα.

Τις ανακοινώσεις έκανε ο ίδιος ο Ερντογάν σε σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου της Τουρκίας. Από τα περιοριστικά μέτρα εξαιρείται ο κλάδος της μεταποίησης και των τροφίμων.

Η Τουρκία είχε προχωρήσει στην εφαρμογή ενός μερικού λοκντάουν στις αρχές του μήνα με αφορμή τις δύο πρώτες εβδομάδας του μουσουλμανικού ιερού μήνα του Ραμαζανιού. Τα περιοριστικά μέτρα απέδωσαν στο μέτωπο των μολύνσεων καθώς παρατηρείται μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων. Ωστόσο, εδώ και μία εβδομάδα η Τουρκία καταγράφει περισσότερους από 300 νεκρούς την ημέρα από επιπλοκές που συνδέονται με τη νόσο Covid-19.

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κορυφώθηκε στις 16 Απριλίου, φτάνοντας στις 63.000 προτού μειωθεί απότομα σε κάτω από 39.000 την Κυριακή. Ο πρόεδρος της Τουρκίας διαβεβαίωσε ότι το σύστημα υγείας της χώρας δεν αντιμετωπίζει δυσκολίες, αλλά πρόσθεσε πως ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων θα πρέπει να μειωθεί κάτω από 5.000 μέχρι το τέλος του Ραμαζανιού.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

76 χρόνια μετά…

Με αφορμή την συμπλήρωση των 76 χρόνων από την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το Κοσμοδρόμιο αναδημοσιεύει εμβληματικά κείμενα και πολυμέσα.
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Από τις 17 Μαΐου ξανανοίγουν μουσεία, κινηματογράφοι και εστιατόρια

Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι!

Πανεπιστήμιο Ν.Υόρκης: Ανοικτό για εμβολιασμένους

Ο ΠΟΥ χαρακτηρίζει «ανησυχητική» την ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα