ΑΘΗΝΑ
06:39
|
17.01.2022
Λιγότερες μολύνσεις αλλά πάνω από 300 νεκροί την ημέρα ανακοινώνονται εδώ και μια εβδομάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε καθολικό λοκντάουν μπαίνει η Τουρκία από τις 29 Απριλίου έως τις 17 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τα νέα περιοριστικά μέτρα περιλαμβάνουν το κλείσιμο των σχολείων, περιορισμό των υπεραστικών μετακινήσεων μείωση στο 50%  της κυκλοφορίας των αστικών συγκοινωνιών και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 19:00 το απόγευμα έως τις 5:00 τα ξημερώματα τοπική ώρα.

Τις ανακοινώσεις έκανε ο ίδιος ο Ερντογάν σε σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου της Τουρκίας. Από τα περιοριστικά μέτρα εξαιρείται ο κλάδος της μεταποίησης και των τροφίμων.

Η Τουρκία είχε προχωρήσει στην εφαρμογή ενός μερικού λοκντάουν στις αρχές του μήνα με αφορμή τις δύο πρώτες εβδομάδας του μουσουλμανικού ιερού μήνα του Ραμαζανιού. Τα περιοριστικά μέτρα απέδωσαν στο μέτωπο των μολύνσεων καθώς παρατηρείται μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων. Ωστόσο, εδώ και μία εβδομάδα η Τουρκία καταγράφει περισσότερους από 300 νεκρούς την ημέρα από επιπλοκές που συνδέονται με τη νόσο Covid-19.

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κορυφώθηκε στις 16 Απριλίου, φτάνοντας στις 63.000 προτού μειωθεί απότομα σε κάτω από 39.000 την Κυριακή. Ο πρόεδρος της Τουρκίας διαβεβαίωσε ότι το σύστημα υγείας της χώρας δεν αντιμετωπίζει δυσκολίες, αλλά πρόσθεσε πως ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων θα πρέπει να μειωθεί κάτω από 5.000 μέχρι το τέλος του Ραμαζανιού.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση σε αστυνομικό, Ηλιούπολη: Τον χτύπησαν και του πήραν τον ασύρματο

Επιθέσεις στο μαγαζί «Αχίλλειον» μετά την υπόθεση βιασμού 24χρονης

Η Όμικρον αποκαλύπτει τις δυσκολίες των δημόσιων νοσοκομείων της Ευρώπης

Σεισμός στη Χαλκιδική: Θα χρειαστούν μέρες για να εκτιμηθεί η σεισμική ακολουθία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα