ΑΘΗΝΑ
00:15
|
31.07.2021
Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝΑΛ ζητά το κράτος να αναλάβει την ευθύνη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπέρ της άμεσης θεσμοθέτησης του ποινικού ακαταδίωκτου γιατρών και νοσηλευτών για τους θανάτους από την πανδημία τάχθηκε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο “Κίνημα Αλλαγής”, Μαρίνος Σκανδάμης. Χαρακτηρίζοντας τις συνθήκες της πανδημίας “συνθήκες πολέμου”, o κ. Σκανδάμης τόνισε ότι το κράτος οφείλει να αναλάβει την ευθύνη των αποζημιώσεων στις περιπτώσεις που υπήρξαν ιατρικές αμέλειες.

Αναλυτικά η δήλωση του στελέχους του ΚΙΝΑΛ:

Οι πάνω από 10.000 θάνατοι λόγω της πανδημίας στη χώρα μας, θεωρητικά βέβαια, δημιουργούν διάφορες αστικές και ποινικές διεκδικήσεις από τους συγγενείς των θανόντων κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού μας, εφόσον υπήρξε οποιαδήποτε
αμέλεια.

Κατά του επιστημονικού μας προσωπικού δηλαδή, που το χειροκρότησε ο κάθε Έλληνας και τώρα αφήνεται μόνο του να αντιμετωπίσει αγωγές και διώξεις για πιθανά ή μη, ιατρικά σφάλματα σε συνθήκες πολέμου. Ενός πολέμου, που με ευθύνη της κυβέρνησης δίνεται χωρίς την αναγκαία στήριξη με μέσα και προσωπικό στις ΜΕΘ και τις άλλες μονάδες των δημόσιων νοσοκομείων μας. Είναι άνισο, άδικο και ταξικό να χορηγείται ποινική ασυλία μόνο στα πολιτικά και επιστημονικά μέλη των τριών επιτροπών που διαχειρίζονται επιτελικά την πανδημία και να εξαιρούνται οι μαχητές γιατροί, νοσηλευτές, νοσηλεύτριες και το λοιπό προσωπικό της δημόσιας υγείας.

Τώρα πρέπει να θεσμοθετηθεί το ακαταδίωκτο για αυτές τις κατηγορίες επιστημόνων. Επισημαίνοντας βέβαια ότι δεν πρέπει με οποιοδήποτε τρόπο να περιορίζεται το δικαίωμα σε όσους υπέστησαν βλάβη της υγείας τους ή σε όσους συγγενείς θυμάτων της πανδημίας έχασαν τους ανθρώπους τους, να αναζητήσουν αστικές αποζημιώσεις από τα ίδια τα νοσοκομεία ή το κράτος, εφόσον υπήρξαν τα όποια σφάλματα. Και χωρίς επίσης, σε περίπτωση ευόδωσης των αγωγών, να καταλογίζεται κατόπιν από το δημόσιο οποιοδήποτε ποσό σε βάρος του ιατρικονοσηλευτικού μας προσωπικού, που σίγουρα δεν δημιούργησε τις εκτός των ανθρωπίνων ορίων συνθήκες εργασίας του εν μέσω πανδημίας.

Δεν επιτρέπεται κανένας γιατρός μας ή νοσηλευτής/τρια, μαζί με τον καθημερινό του επαγγελματικό Γολγοθά να ζήσει και έναν μαρτυρικό δρόμο ποινικών διώξεων και εξοντωτικών αγωγών. To κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να αποζημιώσει, όπου κριθεί από την δικαιοσύνη”.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που αγνόησαν τη βία σε βάρος της 31χρονης στη Δάφνη

Πιέσεις Τραμπ για ανατροπή του αποτελέσματος στις εκλογές του Νοέμβρη

Το Ιράν βλέπει πίσω από την επίθεση στο τάνκερ το Ισραήλ

Chango Bastia: “Haiti remains a colony of the USA”

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα