ΑΘΗΝΑ
21:58
|
19.04.2024
Στρατεύματα σε 16 πόλεις καθώς το δημόσιο σύστημα υγείας απειλείται με κατάρρευση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυξάνονται συνεχώς οι μολύνσεις κορονοϊού στο Πακιστάν με το σύστημα δημόσιας υγείας να δέχεται τόσο μεγάλες πιέσεις ώστε η ηγεσία του Ισλαμαμπάντ αποφάσισε να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του ιού.  Σύμφωνα με το δίκτυο RT News στρατεύματα θα αναπτυχθούν σε 16 αστικά κέντρα του Πακιστάν.

“Θα υπάρχουν στρατιώτες σε κάθε γωνία του Πακιστάν για την ασφάλεια των πολιτών”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, αντιστράτηγος Μπαμπάρ Ιφτιχάρ, σημειώνοντας ότι η αποστολή του στρατού θα είναι να “βοηθήσει το έργο των θεσμικών οργάνων της πολιτείας και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου”.  

Ο αντιστράτηγος Ιφτιχάρ πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περίπου 90.000 κρούσματα νέου κορονοϊού στο Πακιστάν. Τουλάχιστον 4.300 ασθενείς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και περίπου 570 είναι διασωληνωμένοι. Το τελευταίο διάστημα το Πακιστάν καταγράφει περίπου 5.500 κρούσματα την ημέρα, αριθμός που αντιστοιχεί στο αποκορύφωμα του πρώτου κύματος της πανδημίας τον περασμένο Ιούνιο. Στη χώρα ζουν περίπου 220 εκατομμύρια πολίτες.

Το ποσοστό των θετικών τεστ έχει αυξηθεί σε “επικίνδυνα επίπεδα”, σύμφωνα με την πακιστανική ηγεσία. Ειδικότερα, παρατηρείται αύξηση της τάξεως του 5% σε 51 πόλεις. Τα ποσοστά είναι ακόμα πιο αυξημένα στα 16 αστικά κέντρα που θα αναπτυχθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις. Ιδιαίτερα προβληματική είναι η κατάσταση στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, στο Καράτσι, στη Λαχώρη, στην Κουέτα και σε πολλές άλλες περιοχές του Πακιστάν.

Οι γιατροί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους  για τη συμβολή του στρατού στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και ζητούν περισσότερες συλλήψεις των παραβατών των περιοριστικών μέτρων.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα