ΑΘΗΝΑ
00:54
|
19.04.2024
Από αύριο είναι ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις ενώ η εστίαση ανοίγει από τη Δευτέρα με την αποστολή SMS και τον κωδικό 6.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις καφετέριες και τα εστιατόρια με την αποστολή μηνύματος στο 13033 με τον κωδικό 6 θα πηγαίνουμε από την επόμενη βδομάδα και ως το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνοντας το απόγευμα τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από την Δευτέρα, 3 Μαϊου, ανήγγειλε επίσης πως έπειτα από τις συστάσεις των λοιμωξιολόγων αποφασίστηκε η κατάργηση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων από αύριο το πρωί.

Η άρση των περιορισμών που αφορούν τις μετακινήσεις από νομό σε νομό ή και από Περιφέρεια σε Περιφέρεια αναμένεται να ανακοινωθεί στα μέσα του μήνα.

Στα καταστήματα εστίασης,που ανοίγουν από τη Δευτέρα, 3 Μαϊου, ο Ν.Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως δεν θα επιτρέπεται η μουσική σε αυτά και πως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κλείνουν το αργότερο ως τις 22.45.

Στόχος 100.000 εμβολιασμοί τη μέρα

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στους εμβολιασμούς εξέφρασε ικανοποίηση για την εξέλιξη της επιχείρησης “Ελευθερία”, επειδή οι εμβολιασμοί ξεπέρασαν ήδη τα 2,940 εκατομμύρια.

Από την Τετάρτη Πάσχα θα λειτουργούν σε όλη τη χώρα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα με στόχο τους 100.000 εμβολιασμούς τη μέρα, ενώ ανοίγουν άμεσα, από σήμερα, οι πλατφόρμες για τα άτομα ηλικίας μεταξύ 40-44 ετών με τα εμβόλια της AstraZeneca και από το Μεγάλο Σάββατο, 1/5 για τα άτομα ηλικίας από 45 ως 49 ετών.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου παίρνοντας το λόγο διαπίστωσε σταθερή πορεία αποκλιμάκωσης του πανδημικού κύματος.

Τη Μεγάλη Δευτέρα σε δεκάδες ελέγχους του ΕΟΔΥ σε κάθε γωνιά της χώρας ο δείκτης θετικότητας ήταν 1,75 % μετά από πολλές βδομάδες. Εξήγησε επίσης πως οι μεταλλάξεις που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα είναι φυσιολογικές.

Αναφερόμενη στους εμβολιασθέντες με δύο δόσεις, είπε ότι ο εμβολιασμός προσφέρει ελευθερία και ότι μέσα στο καλοκαίρι όσοι επέλεξαν να εμβολιασθούν θα απολαμβάνουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων εντός και εκτός χώρας. Πρόσθεσε ότι μετά το Πάσχα θα ανακοινωθούν περισσότερες οδηγίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εδιναν νερό με αρσενικό για χρόνια στους κατοίκους πόλης του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

ΕΟΔΥ: Με απόλυση κινδυνεύουν 100 εργαζόμενοι με μπλοκάκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα