ΑΘΗΝΑ
07:33
|
17.05.2024
Ο ύποπτος κρατείται και φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κατάσταση αμόκ ένοπλος με μαχαίρι επιτέθηκε σε νηπιαγωγείο της πόλης Μπεϊλίου, στη νοτιοδυτική περιοχή Γκουανγκσί της Κίνας. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων “Νέα Κίνα” (Xinhua) 16 παιδιά και δύο νηπιαγωγοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Ο ύποπτος δράστης βρίσκεται ήδη υπό κράτηση από τις αστυνομικές αρχές της Κίνας.

Σύμφωνα με τις αρχές η επίθεση σημειώθηκε στις 14:00 τοπική ώρα. Ο δράστης εισέβαλε στο νηπιαγωγείο και τραυμάτισε 16 νήπια, εκ των οποίων τα δύο νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα. Βίντεο από την επίθεση του αγνώστου κυκλοφορούν ήδη στο Διαδίκτυο και δείχνουν τα αιμόφυρτα παιδάκια να κοιτούν με απορία και απόγνωση την κάμερα. Σε ένα από τα βίντεο εμφανίζεται και ο δράστης συνοδευόμενος από τις κινεζικές αρχές.

Το πρακτορείο ειδήσεων Sina μετέδωσε ότι ο δράστης της επίθεσης στο νηπιαγωγείο φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Η ταυτότητά του δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα .

Στην Κίνα έχουν σημειωθεί αρκετές επιθέσεις σε σχολεία τα τελευταία χρόνια. Το περασμένο έτος φύλακας σχολείου μαχαίρωσε 39 παιδιά και εκπαιδευτικούς σε νηπιαγωγείο στην επαρχία Γκουανγκσί της νότιας Κίνας. Το 2018 μια γυναίκα μαχαίρωσε 14 παιδιά στην πόλη Τσονγκίνγκ.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

11χρονα γενέθλια της ΒΙΟΜΕ στις 17 και 18 Μαΐου

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη, αφρικανική σκόνη και ισχυροί άνεμοι

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα