ΑΘΗΝΑ
18:10
|
26.04.2024
Στο πλευρό τους και η Μαρί Λεπέν. Η Φλοράνς Παρλί ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των στρατιωτικών που προσυπογράφουν το κείμενο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει στη Γαλλία με αφορμή άρθρο 20 στρατηγών εν αποστρατεία, που ζητούν την επιβολή στρατιωτικού νόμου για να αντιμετωπιστεί η έξαρση της βίας από τους ισλαμιστές στη χώρα.

Στο άρθρο που δημοσιεύεται στο ακροδεξιό περιοδικό “Valeurs Actuelles” και το προσυπογράφουν και 60 εν ενεργεία αξιωματικοί, οι 20 απόστρατοι στρατηγοί καλούν τον πρόεδρο Μακρόν να υπερασπιστεί τον γαλλικό πατριωτισμό έναντι της έξαρσης βίας από ισλαμιστές, αλλά και τη διάβρωση της κοινωνίας από τον ισλαμισμό”.

Και, για να γίνει αυτό, υποστηρίζουν ότι θα πρέπει νεπιβληθεί στρατιωτικός νόμος στη Γαλλία.

“Η Γαλλία είναι σε κίνδυνο. Πολλοί θανάσιμοι κίνδυνοι την απειλούν. Ακόμα και εν αποστρατεία, παραμένουμε στρατιώτες της Γαλλίας και δεν μπορούμε υπό τις σημερινές συνθήκες να μείνουμε αδρανείς μπροστά στη τύχη της όμορφης πατρίδας μας. Η Γαλλία αποσυντίθεται από τις ορδές των ισλαμιστών στα προάστια, που αποκολλούν μεγάλα τμήματα του έθνους μας και τα μετατρέπουν σε περιοχές που υπάγονται σε δόγμα αντίθετο από το Σύνταγμά μας” αναφέρουν οι στρατιωτικοί.

Ο “εγκέφαλος” αυτής της πρωτοβουλίας, σύμφωνα με το γαλλικό Τύπο, είναι ο Ζαν Πιερ Φαμπρ-Μπερναντάκ, αξιωματικός εν αποστρατεία και μέλος του κινήματος  “Κίτρινα Γιλέκα”.

Την ίδια ώρα, η Μαρίν Λεπέν δήλωσε στο ίδιο περιοδικό ότι ζητά από τους στρατιωτικούς που τάσσονται υπέρ της επιβολής στρατιωτικού νόμου να σταθούν στο πλευρό της, ότι προσυπογράφει την ανάλυσή τους κι ότι συμμερίζεται τη θλίψη τους.

“Τα λόγια της Λεπέν αντανακλούν μια σοβαρή παρεξήγηση εκ μέρους της για τον ρόλο των στρατιωτικών θεσμών, που προκαλεί μεγάλη ανησυχία”, ανέφερε σε ανάρτησή της στα social media η υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, απαντώντας στη Λεπέν.

Η ίδια καταδίκασε την πρόταση των 20 στρατηγών και άλλων στρατιωτικών ενώ τόνισε ότι προβλέπονται ποινές για τους στρατιωτικούς που δρουν εκτός των καθηκόντων τους. Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η υπουργός Παρλί ζήτησε ήδη την παραδειγματική τιμωρία όσων εν ενεργεία στρατιωτικών έχουν προσυπογράψει το κείμενο υπέρ της επιβολής στρατιωτικού νόμου. Ποινές είναι πιθανές και για τους απόστρατους στρατηγούς, επεσήμανε η ίδια, όταν πρόκειται για κάτι τόσο σοβαρό.

Πηγές: Reuters, 20 Minutes, Daily Mail

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Τον Ιούνιο η δίκη Κασιδιάρη-Σπαρτιατών για εξαπάτηση εκλογέων

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Τραυματίας σε τροχαίο Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα