ΑΘΗΝΑ
02:49
|
25.04.2024
Ο οδηγός της Πόρσε που χλεύαζε και βιντεοσκοπούσε αστυνομικούς ενώ ψυχορραγούσαν στην άσφαλτο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Σε φυλάκιση δέκα μηνών καταδικάστηκε ο Αυστραλός, ο οποίος βιντεοσκοπούσε και χλεύαζε τέσσερις αστυνομικούς τη στιγμή που ψυχορραγούσαν στην άσφαλτο μετά από τροχαίο δυστύχημα τον περασμένο Απρίλιο. Τον περασμένο μήνα ο Ρίτσαρντ Πούσεϊ ομολόγησε την ενοχή του στις κατηγορίες για επικίνδυνη συμπεριφορά, πρόκληση σοβαρού τραυματισμού, κατοχή ναρκωτικών και προσβολή της δημόσιας αξιοπρέπειας. Ο 42χρονος τελεί υπό κράτηση εδώ και περίπου 300 ημέρες και ως εκ τούτου είναι ζήτημα ημερών να εκτίσει την ποινή της φυλάκισης των δέκα μηνών. Ωστόσο, ο καταδικασθείς δεν μπορεί αυτόματα να επιστρέψει στο σπίτι του, καθώς εκκρεμούν σε βάρος του κι άλλες κατηγορίες.

Το δικαστήριο απεφάνθη επίσης ότι ο καταδικασθείς θα υποβάλλεται σε κανόνες “καλής συμπεριφοράς” για δύο χρόνια, θα καταβάλλει πρόστιμο 1.000 δολαρίων Αυστραλίας και θα του κατασχεθεί το δίπλωμα οδήγησης για δύο χρόνια. Ο δικαστής χαρακτήρισε τις πράξεις του “απάνθρωπες, σκληρές και επαίσχυντες”.

Η υπόθεση Πούσεϊ έχει εξοργίσει την κοινή γνώμη της Αυστραλίας. Τον περασμένο μήνα ο δικαστής Τρέβορ Ράιτ, ο οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση, δήλωσε ότι τα μέσα ενημέρωσης δαιμονοποίησαν σε τέτοιο βαθμό τον 42χρονο ώστε δεν είναι υπερβολή να χαρακτηριστεί ως “πιο μισητός άνδρας στην Αυστραλία”.

Τι έκανε ο Ρίτσαρντ Πούσεϊ

Τον περασμένο Απρίλιο ο 42χρονος χρηματιστής οδηγούσε την Πόρσε του σε αυτοκινητόδρομο της Μελβούρνης παραβιάζοντας το όριο ταχύτητας. Τέσσερις αστυνομικοί τον σταμάτησαν για έλεγχο. Τη στιγμή που οι αστυνομικοί ετοιμάζονταν να προχωρήσουν στη σύλληψη του 42χρονου ένα φορτηγό έπεσε πάνω τους. Οι αστυνομικοί Γκλεν Χάμφρις, Κέβιν Κινγκ και Τζόσουα Πρέστνεϊ πέθαναν ακαριαία. Η Λινέτ Τέιλορ είχε τραυματιστεί σοβαρά και στη συνέχεια απεβίωσε επίσης. Ο οδηγός της Πόρσε γλίτωσε καθώς βρισκόταν λίγα μέτρα πιο πέρα από το σημείο του δυστυχήματος. Ο 42χρονος στη συνέχεια έβγαλε το κινητό και κινηματογραφούσε για τουλάχιστον τρία λεπτά τους αστυνομικούς.

“Ορίστε, απίστευτο, πραγματικά απίστευτο” ακούγεται να λέει ο Αυστραλός στο βίντεο, το οποίο προβλήθηκε στο δικαστήριο, ενώ η αστυνομικός Τέιλορ ήταν ακόμα ζωντανή και παγιδευμένη κάτω από τις ρόδες του φορτηγού. “Εγώ το μόνο που ήθελα ήταν να γυρίσω σπίτι και να φάω σούσι”, λέει ο 42χρονος στο βίντεο χλευάζοντας τους αστυνομικούς που τον είχαν σταματήσει για έλεγχο και ήταν ήδη νεκροί στην άσφαλτο. Ο οδηγός της Πόρσε εγκατέλειψε τα θύματα του τροχαίου. Η αστυνομία διαπίστωσε αργότερα ότι ο Πούσεϊ είχε μοιραστεί το επίμαχο βίντεο με φίλους του. Ο οδηγός του φορτηγού καταδικάστηκε επίσης τον περασμένο μήνα σε φυλάκιση 22 ετών.

Οι δικηγόροι του 42χρονου ανακοίνωσαν ότι θα υποβάλλουν επείγουσα αίτηση για να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος, με εγγύηση, η οποία αναμένεται να εξεταστεί προσεχώς στα Δικαστήρια της Μελβούρνης.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα