ΑΘΗΝΑ
14:58
|
24.05.2024
Η Μποβάις είχε καταναλώσει τη διπλάσια από την επιτρεπόμενη ποσότητα αλκοόλ, λίγο πριν παρασύρει με το αυτοκίνητό της τον αστυνομικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγες ώρες προτού παρασύρει με το όχημά της και σκοτώσει τον 43χρονο ομογενή αστυνομικό του ΝYPD, Αναστάσιο Τσάκο, τα ξημερώματα της Τρίτης (τοπική ώρα) ενώ εκείνος ρύθμιζε την κυκλογορία σε πολυσύχναστο δρόμο του Κουίνς, η Τζέσικα Μποβάις πόσταρε στη σελίδα της στο Facebook ένα livestream διάρκειας 1 ώρας και 51 λεπτών, όπου μιλούσε για την πρόσφατη δίκη (και καταδίκη) του πρώην αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης η 32χρονη, σύμφωνα με τη DailyMail εμφανίζεται να ατμίζει και να πίνει αλκοόλ.

H 32χρονη γυναίκα που προφυλακίστηκε χωρίς εγγύηση φέρεται, κατά το ίδιο ρεπορτάζ, να καυχιόταν ότι “δεν πήγαινε πουθενά χωρίς να έχει πάνω της μαχαίρι” και να λέει ότι είναι μέρος της δουλειάς” των αστυνομικών να απειλείται η ζωή τους. Ισχυρίστηκε επίσης ότι, αν ποτέ η αστυνομία θα απειλούσε τη ζωή της, θα φρόντιζε να μην ήταν εκείνη το μοναδικό θύμα. “Όπως λένε οι NWA (συγκρότημα hip hop) για την αστυνομία, αν είναι να με σκοτώσεις, τουλάχιστον θα πάρω κάποιον μαζί μου. Έτσι αισθάνομαι κι εγώ. Αν είναι να πεθάνω, κάποιος θα με συνοδέψει” συνέχισε.

“F@ck the Police” (“γ@μ@στε την αστυνομία”) ήταν η τελευταία φράση της πριν αποχωρήσει από το livestream.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα η 32χρονη οδήγησε μεθυσμένη το Volkswagen της, παρόλο που το δίπλωμά της είχε ανασταλεί, για να παρασύρει λίγο αργότερα τον αστυνομικό, Αναστάσιο Τσάκο.

42291736-9518625-Jessica_Beauvais_32_faces_vehicular_manslaughter_charges_after_a-a-1_1619576823229
t_b011424d29e54452ba7b4dcc41a8b817_name_20210427_COPKILLED_Chittum_00_00_33_24_Still001

Πηγές της New York Daily News ανέφεραν ότι η Μποβάις είχε καταναλώσει τη διπλάσια από την επιτρεπόμενη ποσότητα αλκοόλ, ότι τραύλιζε και ότι δεν κατάφερνε καλά καλά να σταθεί στα πόδια της όταν τη συνέλαβαν.

Αρκετές ώρες μετά, όταν αποχωρούσε με χειροπέδες από το 107ο τμήμα του NYPD το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης, η Μποβάις ζήτησε κλαίγοντας συγγνώμη μπροστά στις κάμερες των τοπικών ΜΜΕ. “Λυπάμαι που τον χτύπησα και είναι νεκρός” είπε.

Ο 43χρονος αστυνομικός του NYPD, Αναστάσιος Τσάκος, παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα ενώ ρύθμιζε την κυκλοφορία στον πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο Λονγκ Αϊλαντ Εξπρεσγουέι (Long Island Expressway – LIE) στο Κουίνς, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης 27 Απριλίου.

“Σήμερα το πρωί, ο αστυνομικός του Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων του NYPD (NYPD Highway) Αναστάσιος Τσάκος, σύζυγος και πατέρας δυο μικρών παιδιών, βρήκε τραγικό θάνατο ενώ προστάτευε τους πολίτες της Νέας Υόρκης. Σύσσωμο το NYPD πονάει απόψε, ενόσω θρηνούμε όλοι μαζί την απώλεια του αδελφού μας. Μια απώλεια όχι μόνο για την οικογένεια του NYPD, αλλά για ολόκληρη την πόλη”, ανακοίνωσε ο ίδιος ο αρχηγός του NYPD, Ντέρμοτ Σι.

Ο Αναστάσιος Τσάκος ήταν αστυνομικός επί 14 χρόνια στο NYPD και ήταν πατέρας δύο παιδιών ηλικίας 6 και 3 ετών. Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο εξέφρασε την οδύνη του και τα συλλυπητήριά του για τον θάνατό του.

Σύμφωνα με το ABC New York, o Τσάκος παρασύρθηκε στην λωρίδα ανατολικής κατεύθυνσης του LIE, κοντά στο Φράνσις Λούις Μπούλεβαρντ, από ένα αυτοκίνητο τύπου Volkswagen του 2013. Οδηγός ήταν η 32χρονη Τζέσικα Μποβάις από το Χέμπστεντ η οποία βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών και η άδειά της είχε αφαιρεθεί. Συνελήφθη λίγο αργότερα από την Αστυνομία και αντιμετωπίζει περισσότερες από 10 κατηγορίες, ορισμένες εκ των οποίων κακουργηματικές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα