ΑΘΗΝΑ
10:29
|
25.04.2024
Πιθανά σενάρια: Ανοίγουν οι διαδημοτικές μετακινήσεις, δεν θα χρειάζονται πλέον τα sms.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το σενάριο κατάργησης του συστήματος με την αποστολή των sms και το άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων θα εξετάσουν οι ειδικοί επιστήμονες και λοιμωξιολόγοι που συνεδριάζουν σήμερα Μεγάλη Τετάρτη τόσο για να εκτιμήσουν την επιδημιολογική κατάσταση, όσο και για να εξετάσουν πώς θα λειτουργήσει η χώρα μετά το Πάσχα.

Ξεκάθαρη εικόνα δεν υπάρχει ακόμα, ωστόσο, δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια. Το πρώτο είναι να καταργηθεί η αποστολή sms στο 13033 από τη Δευτέρα του Πάσχα, οπότε ανοίγει και η εστίαση και το δεύτερο στις 15 Μαΐου μαζί με τον τουρισμό κα τις μετακινήσεις εκτός νομού. Διευκρινίζεται ωστόσο, ότι με το άνοιγμα της εστίασης, όπως τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, δεν θα γίνεται χρήση του sms στο 13033.

“Είμαστε προ των πυλών της κατάργησης του SMS. Απλώς περιμένουμε τις σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων της πολιτικής προστασίας και προφανώς της αρμόδιας επιτροπής για να ξέρουμε την ακριβή ημέρα. Άρα αυτή τη στιγμή δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να το πούμε, αλλά φυσικά τελειώνει”, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κ. Πιερρακάκης. Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα SMS στο 13033, δήλωσε από την πλευρά του και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

 Παρόμοια ήταν και η τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης,  Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ανέφερε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να μην γίνεται χρήση των SMS με το άνοιγμα του τουρισμού.

Τη Δευτέρα 3 Μαΐου πάντως αναμένεται να επιτραπούν ξανά οι διαδημοτικές μετακινήσεις ώστε να διευκολυνθούν όσοι θέλουν να μεταβούν σε εστιατόρια ή καφετέριες εκτός του Δήμου τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα