ΑΘΗΝΑ
17:23
|
16.05.2022
Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της εφημερίδας FT, όπου αναφερόταν ότι πως ο πληθυσμός της Κίνας μειώθηκε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυξήθηκε ο πληθυσμός της Κίνας πέρυσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα την Πέμπτη η στατιστική υπηρεσία της χώρας σε μια προσπάθεια να αποκρούσει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία έχει μειωθεί.

Την Τρίτη είχε προηγηθεί δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, όπου αναφερόταν ότι η Κίνα αναμένεται να ανακοινώσει πως ο πληθυσμός της μειώθηκε κάτω από το 1,4 δισεκ. πέρυσι σε σχέση με το 2019, στην πρώτη μείωση εδώ και πέντε δεκαετίες, με τους συντάκτες να επικαλούνται ανθρώπους με γνώση του θέματος.

Η εθνική στατιστική υπηρεσία καθυστέρησε τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της περυσινής απογραφής του πληθυσμού που γίνεται ανά δεκαετία, χωρίς να δίνει άλλη εξήγηση πέραν του ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προετοιμασία. Η υπηρεσία αναμενόταν να ανακοινώσει τα αποτελέσματα στις αρχές Απριλίου.

«Εξ όσων αντιλαμβανόμαστε, το 2020, ο πληθυσμός της χώρας συνέχισε να αυξάνεται», ανέφερε η υπηρεσία σε μια σύντομη ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι θα ανακοινωθούν λεπτομερή στοιχεία όταν δημοσιευθούν τα αποτελέσματα της απογραφής.

Οι γεννήσεις στην Κίνα συνέχισαν να μειώνονται παρά την πολιτική των δύο παιδιών που αντικατέστησε τον περιορισμό της απόκτησης ενός μόνο παιδιού, ο οποίος καταργήθηκε το 2016 με την ελπίδα να γεννηθούν περισσότερα παιδιά.

Πέρυσι, οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 15% στα 10,035 εκατ. σε σχέση με το 2019, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας.

Μια απρόσμενη μείωση στον πληθυσμό θα αυξήσει τις πιέσεις προς το Πεκίνο προκειμένου να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα που θα ενθαρρύνουν τους πολίτες να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά ώστε να αποφευχθεί μια μη αναστρέψιμη μείωση, γεγονός που θεωρείται πως θα έχει εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις και στο συνταδιοφοτικό σύστημα της χώρας.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνελήφθη 40χρονος που εκβίαζε 30χρονη για να μη δημοσιοποιήσει φωτογραφίες της

Ξεκίνησε μπαράζ προσαγωγών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ινδονησία: Αιματηρό τροχαίο με 14 νεκρούς και 10 τραυματίες

Ποια «κόκκινη γραμμή» θέτει ο Πούτιν σε Σουηδία και Φινλανδία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα