ΑΘΗΝΑ
03:13
|
19.04.2024
Δικαστής απεφάνθη ότι η 39χρονη μπορεί να καταθέσει στη δικαστική μάχη για την “κηδεμονία” της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για πρώτη φορά δικαστήριο έδωσε στην Μπρίτνεϊ Σπίαρς το “πράσινο φως” προκειμένου να καταθέσει στην ακροαματική διαδικασία σχετικά με την κηδεμονία του πατέρα της, ο οποίος εδώ και 13 χρόνια ελέγχει τη ζωή και τα περιουσιακά στοιχεία της άλλοτε “πριγκίπισσας της ποπ” σκηνής. Η δικαστής Μπρέντα Πένι απεφάνθη ότι η Αμερικανίδα σταρ θα μπορέσει επιτέλους να καταθέσει στη δίκη στις 23 Ιουνίου.

Από το 2008, μετά το εξιτήριο που πήρε από την ψυχιατρική κλινική όπου νοσηλεύτηκε, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς βρίσκεται υπό τη νομική κηδεμονία του πατέρα της, ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλες της τις επαγγελματικές, οικονομικές και προσωπικές αποφάσεις. Αν και αρχικά θα έπρεπε η κηδεμονία να έχει ισχύ για έναν χρόνο, συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Η τελευταία φορά που η τραγουδίστρια είχε προσέλθει στις ακροάσεις του δικαστηρίου ήταν πριν από δύο χρόνια. Ο δικηγόρος της τόνισε, ότι αυτή τη φορά θέλει να παρευρίσκεται στην αίθουσα του δικαστηρίου και να καταθέσει. “Η εντολέας μου ζήτησε ακρόαση”, είπε στο δικαστήριο ο Σάμουελ Ίνγκαμ και πρόσθεσε “μάλιστα ζήτησε να γίνει το συντομότερο δυνατό”.

 Η υπόθεση δεν ήταν γνωστή στο ευρύ κοινό για πολλά χρόνια μέχρι που το κίνημα #FreeBritney (σ.σ. Ελευθερώστε την Μπρίτνεϊ), που δημιουργήθηκε από τους φαν της τη δημοσιοποίησε. Μάλιστα μερικοί από αυτούς συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο και ξέσπασαν σε πανηγύρια ακούγοντας την απόφαση της δικαστή.

“Η κηδεμονία είναι σκλαβιά”, έγραφε ένα από τα πλακάτ των περίπου 50 φίλων της Σπίαρς ενώ ένα άλλο από τα συνθήματα ήταν το “Αυτό είναι τοξικό” παραπέμποντας σε μία από τις πιο εμπορικές επιτυχίες της σταρ της ποπ. Μία άλλη γυναίκα, ένθερμη οπαδός της Μπρίτνεϊ , είχε ξυρίσει το κεφάλι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την τραγουδίστρια. Το 2008 η Σπίαρς είχε ξυρίσει το κεφάλι της διαμαρτυρόμενη για την απόφαση να τεθεί υπό τη νομική κηδεμονία του πατέρα της.

Η Μπρίτνεϊ εξήγησε πέρυσι μέσω του δικηγόρου της ότι δεν θέλει πλέον τον πατέρα της να εμπλέκεται στις υποθέσεις της. Οι δικηγόροι της τραγουδίστριας υπέβαλαν αίτηση για την απομάκρυνσή του, υποστηρίζοντας στο δικαστήριο του Λος Άντζελες ότι η τραγουδίστρια “φοβάται τον πατέρα της” και ότι έχει αποφασίσει να μην συνεχίσει την καριέρα της όσο είναι υπό την κηδεμονία του. Πρότειναν ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, το Bessemer Trust, ν’ αναλάβει τις υποθέσεις της.

Η δικαστής Μπρέντα Πένι, αποφάσισε να μην απομακρύνει τελείως τον Τζέιμι Σπίαρς από τον ρόλο του κηδεμόνα, αλλά πλέον η επιτροπεία να είναι από κοινού με το ίδρυμα.

Η σταρ βασισμένη στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο πατέρας της, κάνει εκ νέου μία προσπάθεια για να ανακτήσει η ίδια τον έλεγχο της ζωής της, αναφέρει η εφημερίδα Γκάρντιαν.

Πηγή: AP, The Guardian , BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εγκαινιάστηκε το περίπτερο της Ελλάδας στην 60η Μπιενάλε Βενετίας

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα