ΑΘΗΝΑ
14:42
|
25.04.2024
Παρά το αναμενόμενο ναυάγιο της πενταμερούς ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ικανοποιημένος από τη διαχείριση των συνομιλιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Επιτυχή” χαρακτήρισε τη διαχείριση των άκαρπων πενταμερών διαβουλεύσεων για το κυπριακό στη Γενεύη από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και την ελληνική πλευρά ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας μετά το πέρας της άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό ζήτησε να αποφευχθούν οποιαδήποτε νέα τετελεσμένα, σημειώνοντας ότι «ενδεχόμενη προσπάθεια δημιουργίας νέων τετελεσμένων είτε επί του εδάφους είτε επί της θαλάσσης θα είναι αιτία μη συμμετοχής σε ανάλογες προσπάθειες του ΓΓ, όχι εξαιτίας του ΓΓ αλλά εξαιτίας των συμπεριφορών της Τουρκίας».

Γενεύη – Κυπριακό: Συνεχίζεται σήμερα η πενταμερής – Απογοήτευση Αναστασιάδη  για τις θέσεις Τατάρ

Εξέφρασε ικανοποίηση γιατί ο Γκουτέρες τήρησε, όπως είπε, μια άψογη στάση και ήταν σαφέστατος προς την τ/κ κοινότητα και στην Τουρκία ότι η επιζητούμενη από αυτές λύση δεν υπάρχει περίπτωση να αναγνωριστεί είτε από τα ΗΕ είτε από την ΕΕ.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ από την πλευρά του δεν έδειξε να απογοητεύεται διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές του και θα συγκαλέσει νέα άτυπη πενταμερή διάσκεψη, σε δύο ή τρεις μήνες.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας νωρίτερα είχε αναφερθεί στο ναυάγιο της πενταμερούς στη Γενεύη επιρρίπτοντας την ευθύνη αποκλειστικά στην τουρκοκυπριακή και την τουρκική πλευρά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα