ΑΘΗΝΑ
13:19
|
25.04.2024
Κατακραυγή μετά τη δημοσίευση του βίντεο από το περιοδικό New Yorker και τον ιστότοπο The Trace.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το βίντεο με τον επικεφαλής της Εθνικής Ένωσης Όπλων (NRA) των Ηνωμένων Πολιτειών Γουέιν ΛαΠιέρ να πυροβολεί εναντίον ενός ελέφαντα σε κυνήγι με φίλους του στην Μποτσουάνα. Το βίντεο το οποίο έφεραν στη δημοσιότητα το περιοδικό “New Yorker” και ο ιστότοπος “ The Trace” χρονολογείται από το 2013. Ο λομπίστας των όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθεί να σκοτώσει το άγριο ζώο, ενώ ένας άλλος κυνηγός δίνει τελικά τη χαριστική βολή.

Το ντοκιμαντέρ δεν προβλήθηκε ποτέ, καθώς το λόμπι ανησυχούσε για ένα πιθανό “φιάσκο από άποψη δημοσίων σχέσεων”, σύμφωνα με το περιοδικό New Yorker.

Σε άλλα πλάνα διακρίνεται η σύζυγος του ΛαΠιέρ, Σούζαν, να σκοτώνει έναν άλλο ελέφαντα και κατόπιν να του κόβει την ουρά φωνάζοντας “Νίκη!”.

Και να πώς “ο Γουέιν ΛαΠιέρ καταφέρνει να αποξενωθεί από τους κυνηγούς και τους ιδιοκτήτες όπλων, διότι όχι μόνο είναι απάνθρωπο όλο αυτό, όμως επιπλέον είναι και κακός σκοπευτής”, είπε η Σάνον Γουότς, ιδρύτρια της Moms Demand Action, μιας οργάνωσης που μάχεται κατά της διάδοσης των όπλων στις ΗΠΑ. “Είναι ελεεινό να βλέπει κανείς τη βίαιη και άγαρμπη σφαγή από τον ΛαΠιέρ αυτού του υπέροχου πλάσματος. Κανένα ζώο δεν πρέπει να υποφέρει έτσι”, σημείωσε η Τάνια Σάνεριμπ, του Κέντρου Βιοποικιλότητας, σε ένα δελτίο τύπου. “Οι αφρικανικοί ελέφαντες της Σαβάνας έχουν κηρυχθεί κρισίμως απειλούμενο είδος από ειδικούς και αυτά τα έξυπνα ζώα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιούνται ως στόχος από έναν ανίκανο σκοπευτή”, συμπλήρωσε.

Η κυκλοφορία του συγκεκριμένου βίντεο καταφέρει ένα ακόμη πλήγμα στη φήμη του Γουέιν ΛαΠιέρ, που βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με δικαστικές περιπέτειες. Στις αρχές Αυγούστου, η εισαγγελέας της πολιτείας της Νέας Υόρκης προσέφυγε κατά της NRA, ζητώντας τη διάλυσή της. Ο ΛαΠιέρ και άλλοι τρεις ανώτεροι αξιωματούχοι κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν τις συνδρομές των μελών της οργάνωσης προς ιδίον όφελος, οδηγώντας την NRA σχεδόν σε πτώχευση.

Πηγή: BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Φωτιά στη Λακωνία-Ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα