ΑΘΗΝΑ
09:12
|
20.04.2024
Ένας νεκρός και 18 συλλήψεις κατά την επιχείρηση εξάρθρωσης διεθνούς σπείρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Ένας νεκρός και 18 συλλήψεις σε επιχείρηση εξάρθρωσης διεθνούς σπείρας διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Ινδονησία κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικές αρχές κατέσχεσαν 2,5 τόνους κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, αξίας περίπου 82 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο επικεφαλής της Εθνικής Αστυνομίας της Ινδονησίας Listyo Sigit Prabowo έκανε την ανακοίνωση της επιτυχημένης επιχείρησης διευκρινίζοντας ότι πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε τρεις περιοχές: στην πρωτεύουσα Τζακάρτα, στο Άτσεχ και στη Σουμάτρα. Πρόσθεσε ότι ένα άτομο σκοτώθηκε όταν προέβαλε αντίσταση κατά τη διάρκεια της σύλληψής του και ότι 18 ύποπτοι τελούν υπό κράτηση. Οι συλληφθέντες είναι 17 Ινδονήσιοι και ένας Νιγηριανός.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι συλληφθέντες φέρονται να συνδέονται με έξι άτομα που ήδη εκτίουν ποινές φυλάκισης στην Ινδονησία για παρόμοια αδικήματα. Τα ναρκωτικά, σύμφωνα με την αστυνομία, προέρχονταν από το Αφγανιστάν και εισήλθαν στην Ινδονησία παρανόμως και ακτοπλοϊκώς από τη Μαλαισία.

Η Ινδονησία έχει καταδικάσει δεκάδες ανθρώπους σε θάνατο μέσω Zoom, ή άλλων αντίστοιχων εφαρμογών, από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού. Η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας πραγματοποιεί διαδικτυακές δίκες αφού οι περιορισμοί λόγω της covid-19 ανάγκασαν τα δικαστήρια να αναβάλουν τις περισσότερες δημόσιες δίκες, κυρίως για υποθέσεις ναρκωτικών ή φόνων, εγκλήματα τα οποία επισύρουν τη θανατική ποινή.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα