ΑΘΗΝΑ
07:59
|
02.03.2024
Απερρίφθησαν οι προσφυγές Ενώσεων πολιτών – Η κυβέρνηση φέρεται να το γνώριζε εδώ και μια εβδομάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις προσφυγές Ενώσεων πολιτών για να σταματήσει η κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης με τη μέθοδο της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων που έφερε στο ως η αρχαιολογική σκαπάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Voria.gr η επιβεβαίωση της απόφασης του ΣτΕ ήταν γνωστή στην κυβέρνηση από την προηγούμενη εβδομάδα, όμως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προτίμησε να μην αναφερθεί σ’ αυτή το προηγούμενο Σάββατο που επισκέφτηκε την πόλη για να εγκαινιάσει νέες κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο “Γ. Παπανικολάου”.

Ο πρόεδρος της “Αττικό Μετρό ΑΕ”, Νίκος Ταχιάος, τόνισε στο Voria.gr ότι “δεν έχουμε την παραμικρή πληροφόρηση μέχρι τώρα. Για να κάνουμε οποιοδήποτε σχόλιο πρέπει πρώτα να καθαρογραφεί η απόφαση και να την πάρουμε στα χέρια μας. Όσο δεν έχουμε την επίσημη ανακοίνωση, δεν έχουμε απόφαση”. “Παρά τις επιφυλάξεις όμως, η ουσία είναι ότι το ΣτΕ έδωσε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η μελέτη της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων και να κατασκευαστεί ο σταθμός Βενιζέλου, που παρά την καθυστέρηση στην υλοποίησή του, λόγω των δικαστικών προσφυγών, σύμφωνα με τους αρμόδιους προλαβαίνει να παραδοθεί μαζί με το σύνολο του έργου το 2023, τηρώντας έτσι το τελευταίο χρονοδιάγραμμα παράδοσης του μετρό Θεσσαλονίκης (ολοκληρωμένη βασική γραμμή)”, πρόσθεσε ο κ. Ταχιάος.

Πληροφορίες της ιστοσελίδας ypodomes.gr αναφέρουν ότι η επικράτηση του “ναι” στο Συμβούλιο της Επικρατείας ήταν οριακή, δηλαδή 13 έναντι 12 ψήφων.


Στο υπουργείο ΥΠΟΜΕ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.gr αισθάνονται δικαιωμένοι και μιλούν για “ήττα των δυνάμεων που κρατούν την πόλη παγιδευμένη”.  Σήμερα το μεσημέρι προγραμματίζεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνάντηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη για να εξεταστεί πλέον η συνέχεια των έργων στο σταθμό Βενιζέλου, με την στενή συνεργασία των δύο υπουργείων.

Πηγή: Voria.gr, Ypodomes.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προσφυγή της Νικαράγουας κατά της Γερμανίας για τα όπλα στο Ισραήλ

Ο Χάρης Δούκας για το διορισμό γόνου των Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Ανακαλύφθηκε τοιχογραφία του Φρίξου και της Έλλης στην Πομπηία

Δοκιμή ρωσικού διηπειρωτικού πυραύλου YARS

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα