ΑΘΗΝΑ
12:45
|
17.05.2024
Η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει κατά τόπους τους 35 βαθμούς Κελσίου το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τους 35 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να ξεπεράσει το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα λόγω των θερμών αερίων μαζών που καλύπτουν την Ανατολική Μεσόγειο.

Αυξημένες θα είναι στην ατμόσφαιρα οι συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 4 έως 5 μποφόρ.

Όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη, η θερμοκρασία των αερίων μαζών πάνω από τη χώρα μας την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται να είναι έως και 16 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τη μέση τιμή της.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στο έδαφος επηρεάζεται από πολλές παραμέτρους μεταξύ των οποίων η νεφοκάλυψη, η εκδήλωση φαινομένων και οι τοπικοί άνεμοι.

Σύμφωνα ωστόσο με το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης, η θερμοκρασία τόσο το Μέγα Σάββατο (01/05) αλλά και την Κυριακή του Πάσχα (02/05) αναμένεται να ξεπεράσει κατά τόπους τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της Κεντρικής και Νότιας χώρας θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στον παρακάτω χάρτη φαίνεται η διακύμανση της μέγιστης θερμοκρασίας στα 5 μεγαλύτερα αστικά κέντρα έως την Κυριακή του Πάσχα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέσσερις νεκροί από ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν το Τέξας

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη, αφρικανική σκόνη και ισχυροί άνεμοι

Καταγγελία γονέων: Μη τήρηση κανόνων ασφαλείας στο μέτρο Εξαρχείων

Ιράν: 7 νεκροί και 12 αγνοούμενοι λόγω πλημμυρών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα