ΑΘΗΝΑ
08:49
|
20.04.2024
Η αποχώρηση των δυνάμεων που συμμετέχουν στην αποστολή Resolute Support του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν ξεκίνησε με «συντονισμένο» τρόπο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αποχώρηση των δυνάμεων που συμμετέχουν στην αποστολή Resolute Support του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν ξεκίνησε με «συντονισμένο» τρόπο και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την ασφάλειά τους, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της Συμμαχίας μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

«Η αποχώρηση ξεκίνησε. Θα είναι μια διαδικασία συντεταγμένη, συντονισμένη και μελετημένη. Η ασφάλεια των στρατιωτών μας θα αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα σε κάθε στάδιο της διαδικασίας και λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του προσωπικού μας», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Υπολογίζεται πως συνολικά 9.600 στρατιώτες (2.500 Αμερικανοί στρατιώτες μαζί με άλλα 7.000 μέλη διεθνών αποστολών) θα αποσυρθούν από τα εδάφη της ασιατικής χώρας, και ενώ είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια επίτευξης ειρηνευτικής συμφωνίας ανάμεσα στην αφγανική κυβέρνηση και τους ισλαμιστές Ταλιμπάν.

Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο εβδομάδες ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε κι επίσημα την αποχώρηση των στρατευμάτων των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν το διάστημα από την 1η Μαΐου έως και τις 11 Σεπτεμβρίου.

Η απομάκρυνση των Αμερικανών στρατιωτών συμπίπτει με την 20ή επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 που πυροδότησαν την είσοδο της Αμερικής στους μακροχρόνιους πολέμους στη Μέση Ανατολή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα